Zelenskiy: Hazırlandığımız taarruz için askerlerimize daha fazla silah vermek için çalışıyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusuna karşı hazırlandıkları taarruz için Ukrayna ordusuna daha fazla ve etkili silah sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Ankara Masası
|
15 Şubat 2023, Çarşamba - 08:30
Zelenskiy: Hazırlandığımız taarruz için askerlerimize daha fazla silah vermek için çalışıyoruz

Zelenskiy gece saatlerinde yayımladığı görüntülü mesajında, Brüksel'de ABD başkanlığında düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nı değerlendirdi.

Söz konusu toplantıda Ukrayna için bazı önemli kararların alındığını dile getiren Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Bu, bu türden dokuzuncu bir toplantıdır. Devletimizi korumak, askerlerimizi güçlendirmek için güçlü bir karar daha verildi. Ortaklar tarafından daha fazla hava savunma sistemi onaylandı. Daha fazla tank onaylandı. Daha fazla top ve mermi doğrulandı. Ordumuzun daha fazla eğitimi onaylandı."

Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında ülkesinde Rus ordusuna karşı taarruza hazırlandıklarını aktaran Zelenskiy, "Hazırlandığımız taarruz için askerlerimize daha fazla silah, daha uzun menzilli silahlar ve daha fazla güç sağlaması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069155/zelenskiy-hazirlandigimiz-taarruz-icin-askerlerimize-daha-fazla-silah-vermek-icin-calisiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.