Meteoroloji'den 16 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji'den tam 16 şehre sarı kodlu uyarı yapıldı. Batı Karadeniz için kar alarmı verilirken Doğu Karadeniz sınırları için yoğun kar uyarısında bulunuldu.
Onur Çetinkaya
|
15 Şubat 2023, Çarşamba - 09:08
Meteoroloji'den 16 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülke bütünün parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu (Konya, Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Kütahya ve Afyonkarahisar iilerinin çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genel olarak kar, Batı Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Karadeniz bölge bütününde kuvvetli, Doğu Karadeniz'de yoğun kar şeklinde olması da tahminler arasında.

Sarı kod uyarısı

Meteoroloji tarafından yoğun kar yağışının beklendiği Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük, Düzce için sarı kodlu uyarı verildi.

Deprem bölgesinde hava durumu

Bugün ve yarın Deprem bölgesinde yağış beklenmiyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim. Sıcaklıklar ise illere göre eksi 11 ila 14 derece arasında değişecek.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2069167/meteorolojiden-16-il-icin-sari-kodlu-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.