Bakan Mahmut Özer okulların açılmasıyla ilgili tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde yaptığı basın açıklamasında okulların açılmasına dair konuştu. Özer, deprem felaketini yaşayan 10 il hariç 71 ilde eğitimin 20 Şubat'ta başlayacağını yineledi.
Onur Çetinkaya
|
15 Şubat 2023, Çarşamba - 11:55
Bakan Mahmut Özer okulların açılmasıyla ilgili tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Özer, Malatya’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

6 bine yakın öğrencinin nakli alındı

Depremin ardından afet bölgesinde eğitim gören öğrenciler çevre ya da zorunlu göç yaşadıkları illere nakillerini aldırmaya başladı.

Konuyla ilgili Özer, "Depremin yaşandığı 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. Bunlardan 5 bin 836 öğrencimiz nakilini başka illerdeki okullara aldırdı." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki okulların hasar tespitleri sürerken Bakan Özer, okulların açılmasına ilişkin ise, "10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Tarihte değişiklik yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açılış tarihiyle ilgili yaptığı açıklamada,  71 ilde 20 Şubat tarihi ile eğitim-öğretim başlayacak diyerek tarihi bir kez daha yineledi.

Deprem felaketini yaşayan 10 ilde ise 1 Mart'a kadar eğitime ara verilmişti. Ancak Bakan Özer daha sonra yaptığı açıklamada ise tarihin duruma göre ertelenebileceğini söylemişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069222/bakan-mahmut-ozer-okullarin-acilmasiyla-ilgili-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.