Depremzedeler için barınma çalışmaları hızlandırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgelerinde vatandaşların mağdur olmaması için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Kurum koordinatörlüğünde konteynerler bölgeye getirildi, alt yapı çalışmaları yapıldı.
Onur Çetinkaya
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 11:21
Depremzedeler için barınma çalışmaları hızlandırıldı

Asrın felaketinde yaraların sarılması için hükümet millet herkes el ele vererek acı günlerin üstesinden gelmeye çalışıyor.

Bakanlıklar ise devrede gece gündüz depremzedelerin hizmetinde. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da depremin onbirinci gününde bölgede görevlerine aralıksız devam ediyor.

Bakan Murat Kurum koordinatörlüğünde çalışmalar titizlik yönetilirken bölgede ise depremzedelerin sorunları minimuma indiriliyor.

"Altyapılar yapıldı, zemin düzleştirme çalışmaları bitti, konteynerler getirildi"

Kahramanmaraş depreminin vurduğu illerden Gaziantep genelinde, depremzedeler için TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle yapılacak geçici barınma alanlarının yığma yapı, prefabrik ve konteynerlerden oluşacağı açıklandı. 

Nurdağı ilçesinde yer alan geçici barınma alanı, 2 ayrı alanda toplam 305 bin metrekare olarak planlandı. 19 bin kişinin yaşam süreceği ve 3 bin 208 birimden oluşan bu alanlarda, tüm sosyal imkânlar ve donatılar yer alacak. Kurulacak geçici barınma alanları için altyapılar yapıldı, zemin düzleştirme çalışmaları bitti ve konteynerlerinde getirildiği açıklandı.

Bakanlık açıklamasında, İslahiye’de içerisinde 2 bin 264 birimin yer alacağı 2 ayrı geçici barınma alanında, 13 bin 500 depremzede yaşayacaktır.

Toplam 190 bin metrekare büyüklüğündeki alanlarda, çocuk oyun alanları, anaokulu, okul, cami, spor alanları, sosyal tesis ve sağlık tesisi yer alacaktır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069456/depremzedeler-icin-barinma-calismalari-hizlandirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.