Hollanda'daki TV ortak yayınında depremde kaybettiği kuzeni için türkü okudu

Hollanda’da Türkiye için başlatılan yardım kampanyasında 89 milyon euro toplandı. Kampanyada, Hatay’da ailesinden 10 kişiyi kaybeden müzisyen Karsu Dönmez de aktif rol aldı. Dönmez, yayında, depremde kaybettiği kuzeni anısına Neşet Ertaş'ın "Gönlüm seni arıyor, neredesin sen?" türküsünü söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 15:05
Hollanda'daki TV ortak yayınında depremde kaybettiği kuzeni için türkü okudu


Hollanda televizyonlarının ortak yayınında depremzedeler için 89 milyon euro toplandı.

Yardım etkinliği Çarşamba sabahı başladı.

Gün boyu yerel ve ulusal bütün radyo kanalları ile gazetelerin internet siteleri, kampanyaya destek verdi.

“Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen?”

Yayına Türk kökenli gazeteci ve sanatçılar da katıldı. Depremde Hatay’da 16 yakınını kaybeden müzisyen Karsu Dönmez, canlı yayında, Neşet Ertaş’ın, “Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen?” adlı türküsünü seslendirdi.

Karsu, depremde kaybettiği kuzeninin, kendisine ulaşamayınca telefonuna, “Neredesin sen?” diye sesli mesaj bıraktığını anlattı. O nedenle kuzeni ve depremde kaybedilenler anısına bu türküyü seçtiğini söyledi.

200 ünlü Hollandalı, telefon başında bağış topladı

Etkinlikte, yaklaşık 200 ünlü Hollandalı, telefon başında bağış topladı. Bunlardan biri de Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Günay Uslu’ydu.

Ulusal yardım etkinliği devam ediyor. Yeni bağışlarla toplam miktarın 100 milyon euroyu geçmesi bekleniyor. Yardımlar, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları ile birlikte, deprem mağdurlarının barınma, beslenme ve temiz su gibi ihtiyaçları için harcanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069557/hollandadaki-tv-ortak-yayininda-depremde-kaybettigi-kuzeni-icin-turku-okudu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.