Akşener seçim için tarih verdi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın seçimleri ertelemeyi düşündüğünü ama lehlerine olmayacağını anlayınca vazgeçtiğini belirterek, “Bülent Arınç’a da kızıyorlar” ifadesini kullandı. Akşener, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı yönündeki düşüncesini dile getirdi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Şubat 2023, Salı - 13:39
Akşener seçim için tarih verdi

Deprem sebebiyle seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu. İktidar cephesi bu konuda suskunluğunu korurken bir dönem TBMM Başkanlığı da yapan Bülent Arınç’ın seçim çıkışı gündeme damgasını vurdu. Arınç, seçimlerin öngörülen zamana yetişmeyeceği görüşünden hareketle YSK’nın seçim takvimini öteleyebileceğini savundu.

Buna muhalefet cephesinden tepki geldi. Altılı masa paydaşları “seçimler zamanında yapılacaktır” mesajı verirken gözler Ak Parti’ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri açıkladığı tarihte yapmayı planladığı bilgileri kulislere yansırken bu konuda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir değerlendirme yaptı.

Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan Akşener, iktidarın seçimleri 14 Mayıs’ta yapacağını düşündüğünü ifade etti.

“Ertelemeyi düşündüler ama lehlerine olmayacağını anladıkları anda bir an önce yapalım demeye başladılar” diyen Akşener bu yüzden seçimler ertelenmeli çıkışı yapan Ak Partili Bülent Arınç’a da kızdıklarını belirtti.

Meral Akşener, afetten etkilenen kentlerin sekizinde seçime engel olmadığını, diğer iller için de bir çözüm bulunabileceği görüşünü dile getirdi.

“Adaylık konusunda aynı noktadayım”

Altılı Masa’nın 2 Mart’taki toplantısının en önemli konusunun adaylık olacağının altını da çizen Akşener, adaylık konusunda durduğu noktanın değişmediğini vurguladı. Akşener şunları söyledi:

“Konuşunca bozguncu muamelesi görüyorum”

 “Ben konuşunca bozguncu muamelesi görüyorum. Kimseye saygısızlık etmeden, kimseyi kırmamaya çalışıyorum. Ama ne desem kabahat oluyor. Bu yüzden konuşmayacağım. Çünkü bu iktidardan Türkiye’yi kurtarmayı, sizin kızınızın, benim oğlumun, milyonlarca evladımızın güzel bir geleceği olmasının başka çaresi yok.”

“Milyonlarca genç ne diyorsa, ben onların taleplerini duyuyor ve onu seslendiriyorum”

“ Bunun için susuyorum. Ama şunu bilin. Ben sizinle program yaptığımız gün nerede duruyorsam aynı yerde duruyorum. Türkiye’deki milyonlarca insan nerede duruyorsa orada duruyorum. Milyonlarca genç ne diyorsa, ben onların taleplerini duyuyor ve onu seslendiriyorum. Ama konuşmayacağım.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070744/aksener-secim-icin-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.