Ankara’da depremzedelere özel mağaza

Depremzedeler Başkent Ankara’nın ilçelerinden Sincan'da gönüllü vatandaşların yardımıyla kurulan mağazadan ücretsiz olarak yararlanıyor.
Mevlüt Peker
|
21 Şubat 2023, Salı - 19:42
Ankara’da depremzedelere özel mağaza

Depremzedeler; Sincan ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde, Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde gönüllü vatandaşların destekleriyle kurulan kapsamlı mağazadan ihtiyaçlarını karşılıyor.

Depremzedeler için kurulan mağazada ev eşyası, erzak ve kıyafet yardımları sağlanıyor.

Kapsamlı mağazadan ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılayan depremzedelerden Mehmet Dal, vatandaşların yardımları sebebiyle teşekkür ederek, “Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden Ankara'ya geldik. Burada kardeşim var ve biz de geçici olarak kardeşimin yanında kalıyoruz. Ankara'ya geleli bir hafta oldu. Rabbim bir daha böyle bir felaket göstermesin milletimize. Geçici barınma için Ankara'ya gelen depremzedelere buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Ne ihtiyaçları varsa hemen hemen burada bulunuyor. Her şey var. Biz Kahramanmaraş’ta yaşıyorduk. Oturduğumuz binamızda orta hasar bulunuyor.” dedi.

“Bugün depremzede kardeşlerimizin başına gelenleri, Allah korusun yarın biz de yaşayabiliriz”

Asrın felaketi ile ilgili olarak "Bizim de başımıza gelebilirdi. Depremden etkilenmeyen bölgelerdeki tüm insanlarımız hassas olmalı" diyen Kaan Özdemir isimli vatandaş, mağazada sıfır ve sıfıra yakın temizlikte kıyafetlerin bulunduğunu, ikinci el kıyafetleri de değerlendirmek istediklerini, çok az ve temiz kullanılmış kıyafetleri bir kez daha temizledikten sonra depremzede vatandaşların hizmetine sunduklarını belirterek, mağazada kıyafetler, ev eşyaları ve erzakların bulunduğunu, en son ailenin ihtiyacını karşılayıncaya kadar yardımları sürdüreceklerini söyledi.

“Bugün depremzede kardeşlerimizin başına gelenleri, Allah korusun yarın biz de yaşayabiliriz” ifadelerini kullanan Kaan Özdemir, asrın felaketi olarak anılan böylesi büyüklükte depremde bile fırsatçı insanların bulunduğuna dikkat çekerek, Sincan'da ve Etimesgut’ta ev kiralarının 10 bin lirayı geçmesinden büyük utanç duyduğunu, "ücretsiz verin" de demediklerini ancak bu kadar vicdansızlığın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kaan Özdemir sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Afetten önce 100 TL dolaylarında olan battaniyeler şu anda 400 TL'nin üzerinde. Deprem öncesi 150 TL olan çocuk mamalarının 350 TL'nin üzerinde olduğunu görüyoruz. Bu kadar büyük afet görmüş, canlarını ve mallarını yitirmiş, tüm düzenleri ve hayatları alt üst olmuş bu insanlar bizim insanlarımız ve onların halinden en iyi bizim anlamamız gerekiyor. Allah rızası için Sincanlı hemşehrilerimiz, buraya gelen kardeşlerimize ellerinden geldiğince, güçleri yettiğince yardımcı olsunlar. Maddi imkanı bulunmayan insanlarımız da manevi olarak destek versinler. Bugün evimize bir ekmek eksik götürüp, o bir ekmeği depremzede kardeşlerimizle paylaşabilirler. Erzak, mama, çocuk bezi gibi malzemelerimiz gönüllü vatandaşlarımız tarafından karşılanıyor. Elimizden geldiği, gücümüz yettiği kadar kardeşlerimizi boş çevirmemeye gayret gösteriyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070811/ankarada-depremzedelere-ozel-magaza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.