İYİ Partili Uğur Poyraz: ''Kurumların hafızaları yok olmuş''

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, deprem bölgesinde geçirdiği 60 saatte hiçbir yetkiliyi görmediğini söyledi. Poyraz bunun nedeni olarak sistem eleştirisi yaparken "Kurumsal hafızalar yok. Herkes bir üstten emir ve talimat almayı bekliyor. Hiç kimse inisiyatif kullanma riskine girmedi, giremedi" diye konuştu.
Ecem Çetin
|
21 Şubat 2023, Salı - 21:04
İYİ Partili Uğur Poyraz: ''Kurumların hafızaları yok olmuş''

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu oldu.

Programda, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye giden Uğur Poyraz yaşadıklarını paylaştı.

Depremin ilk saatlerinden itibaren şehirleri ziyaret ettiğini belirten Poyraz "Deprem pazartesi günü oldu çarşamba günü öğleden sonra ben AFAD yetkilileri görmeye başladım. 4 bin kilometre yol yaptım, çarşamba günü ilk helikopteri gördüm." dedi.

Poyraz "60 saat telefona, internete, ekmeğe, suya, çorbaya… ulaşım yoktu." ifadelerini kullandı.

Gürkan Zengin'in ''Bu depremde 60 saat devlet, yetkililer ortalarda, hiçbir yerde niye olamadı? Bu konudaki tespitiniz nedir?'' Sorusuna Poyraz şu cevabı verdi; 

"Hiç kimse insiyatif kullanma riskine girmedi"

"Tüm kurumların hafızası yok olmuş. Bu tek başına müsteşarla etkili bir durum mudur, yani tek başına bir makama bağlamak doğru mudur onu bilmiyorum. Bir, kurumsal hafızalar yok, iki, herkes bir üstten emir ve talimat almayı bekliyor. Hiç kimse insiyatif kullanma riskine girmedi, giremedi."

"İnsiyatif almazsanız, yanlış yapmazsınız" 

"İşte bizim bu kamudaki yer ve yetki teminatı dediğimiz şey. Siz bir imzayla bir gecede bir yere atanıp, bir imzayla genel müdürlükten, uzmanlığa, uzmanlıktan da genel müdürlüğe, bir gecelik yolculukla gelebiliyorsanız, genel müdürlüğe gelen adam, bunu tüm genel müdürlükler için söylemiyorum ama bunu bir felsefe olarak söylüyorum. O makama gelen adam, bütün derdi o makamı koruyup, yanlış yapmamak. İnsiyatif almazsanız, yanlış yapmazsınız. Yer ve yetki teminatınız yoksa o zaman sizden yeni bir prototip oluşuyor. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070817/iyi-partili-ugur-poyraz-kurumlarin-hafizalari-yok-olmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.