Trump: Tüm adaylara zihinsel yeterlilik testi yapılmalı

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, Amerika'da başkanlık seçimlerine aday olacakların tamamının zihinsel yeterlilik testine tabi tutulması gerektiğini belirtti.
Mevlüt Peker
|
21 Şubat 2023, Salı - 23:52
Trump: Tüm adaylara zihinsel yeterlilik testi yapılmalı

ABD'nin eski başkanı Donald J. Trump, "Truth Social" adlı sosyal medyası üzerinden yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde başkanlık seçimleri için aday olacakların tamamının, adaylığını duyurması veya öncesinde eksiksiz ve tam bir zihinsel yeterlilik testinden geçirilmesi gerektiğini ve adayların da bunu kabul etmeleri gerektiğini bildirdi.

Şu an 76 yaşı içinde bulunan ve 2024 ABD Başkanlık Seçimleri için resmen aday olan Donald John Trump, sadece zihinsel testin yeterli olmayacağını, adayların aynı zamanda fiziksel bakımdan çalışmaya uygun olup olmadığının belirlenmesi için de teste girmesi gerektiğini savundu.

Trump, seçkin bir başkan olmanın, fiziksel dayanıklılık ve muazzam bir zihinsel keskinlik gerektirdiğini, bu niteliklere sahip olmayanların büyük ihtimal başarılı olamayacaklarını sözlerine ekledi.

Başkanlık seçimleri için adaylığını yakın zaman önce açıklayan Nikki Haley, 75 yaş ve üstündeki politikacılar için zorunlu zihinsel yeterlilik testleri getireceğini ifade etmişti.

Halihazırda 80 yaşında olan ABD Başkanı Joe Biden ise, başkanlık seçimleri için adaylığını henüz resmi olarak duyurmadı. Fakat aday olup seçilirse 82 yaşında yemin edecek olan Joe Biden, Amerikan tarihinin en yaşlı başkanı olarak kayıtlara girecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070827/trump-tum-adaylara-zihinsel-yeterlilik-testi-yapilmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.