Fatih Erbakan’dan Saadet, Gelecek ve İyi Parti’ye yeni ittifak çağrısı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İyi Parti ,Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin kendileriyle bir milli ittifaka gitmeleri halinde sinerji doğabileceğine işaret ederek “Teklifimiz hala geçerli” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 16:32
Fatih Erbakan’dan Saadet, Gelecek ve İyi Parti’ye yeni ittifak çağrısı

Fatih Erbakan,  Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi’nin Millet İttifakı içinde yer almasını eleştiren Erbakan, “Bu yapının iktidar olup da bu söylediklerini yapması halinde de o masadaki o yapıya destek olan bileşenler, unsurlar ve Saadet Partisi yönetimi de tabii büyük bir vebale girmiş olacak” ifadesini kullandı.

Erbakan şunları söyledi:

“İlla CHP diye tutturmasalardı”

“Yani bunu yapacağına mesela, bizimle, Sayın Davutoğlu ile, Büyük birlik Partisi ile, hem seçmen kitlesi tabanı birbirine yakın partilerle ittifak içerisinde olsaydı. İlla CHP diye tutturmasalardı, Milli Görüş prensiplerini, kırmızı çizgilerimizi ortaya koyarak bir mutabakat, bir deklarasyon ortaya koysaydık. Böyle bir ittifak olsaydı. Bunların hepsine kapıyı kapatmışlar.”

“Teklifimiz hala geçerli”

“Yani tabii biraz artık geç kalındı gibi. Hele mayısta seçimin olması halinde zaman çok daraldı, seçim takvimi başlayacak. Ama biz tabii bir seneden fazla zamandır hep bu konular konuşulduğunda bunu ifade ettik. Teklifimiz hala geçerli tabii. Böyle bir yapı sinerji oluşması bakımından da faydalı. Çünkü birbirine benzemez partiler bir araya geldiği zaman bir sinerji oluşmuyor. Her iki tarafın tabanı da, seçmeni de rahatsız oluyor. Mesela işte İyi Parti, HDP adının orada geçmesinden rahatsız. Saadet tabanı CHP’den rahatsız. CHP’nin katı olanları Saadet’ten, sağ partilerden rahatsız.”

“Milli ittifak olabilir”

“ Dolayısıyla seçmeni birbirine yakın, oy geçişkenliği olan partilerin bir araya gelmesi halinde bir sinerji olabilirdi. Hatta İyi Parti de bu işin içerisinde olabilirdi ve çok ciddi bir sonuç elde edilebilirdi. Milli ittifak olabilir, bunu hep biz dile getirdik. Ama bu altı benzemez diye ifade ettiğimiz benzemezler bir arada olmayı tercih ediyorlar. En çokta Saadet Partisi yönetimi burada ısrarcı ve ortaya bir sinerji de çıkmıyor. Mesela işte iktidarın oyları erise bile, masadakilerin oyları da çok fazla artmıyor, kararsız hale geliyor. Yeniden Refah’a gelenler var ama masadakilere gitmiyorlar”


http://www.ankaramasasi.com/haber/2070973/fatih-erbakandan-saadet-gelecek-ve-iyi-partiye-yeni-ittifak-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.