Finlandiya: Hiçbir şey yapamıyoruz, her şey Türkiye’nin elinde!

Aynı anda İsveç'le Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO)'ne girmek istediklerini belirten Finlandiya'nın cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, bunun ancak Türkiye'nin elinde olduğunu hatırlattı.
Mevlüt Peker
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 23:56
Finlandiya: Hiçbir şey yapamıyoruz, her şey Türkiye’nin elinde!

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Norveç Başbakanı Gahr Store ile İsveç'in Harpsund şehrinde bir araya gelen ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO üyeliği sürecinin İsveç ile birlikte sürdüğünü, İsveç'le beraber el ele örgüte girmek istediklerini fakat bu konuda hiçbir şey yapamadıklarını, çünkü onayın Türkiye'nin elinde olduğunu, Türkiye'nin ise şu an ne düşündüğüne ilişkin fikirlerinin olmadığını belirtti.

Türkiye'yle NATO üyelik görüşmelerinin sürdüğünü belirten İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise, "İskandinavya bölgesinin kendine has koşulları var. Aramızdaki iş birliği NATO örgütüne derinlik kazandıracak. Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olursa, bölgemiz NATO'nun en kuzeyi olmuş olacak. Türkiye'yle NATO üyelik süreci görüşmeleri sürüyor." dedi.

Norveç Başbakanı Gahr Store da, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini desteklediklerini ve bu iki ülkenin NATO'ya üye olmalarıyla örgüte güç katmış olacaklarını kaydetti. Rusya'nın giderek daha öngörülemez bir hale geldiğini söyleyen Store, Rusya'nın İskandinavya ülkelerine karşı hibrit savaşı ve siber savaşı gibi çok farklı ve tehlikeli yöntemler kullandığını ileri sürerek, "Bu açıdan da düşündüğümüzde İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girebilmesi önemli." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071024/finlandiya-hicbir-sey-yapamiyoruz-her-sey-turkiyenin-elinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.