Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir? Görevine ne zaman başladı?

Kızılay'ın Ahbap'a çadır sattığı yönündeki iddialar sonrası gündem olan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın hayatı araştırılıyor. Kerem Kınık kimdir? Görevine ne zaman başladı?
Ecem Çetin
|
12 Mayıs 2023, Cuma - 14:00
Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir? Görevine ne zaman başladı?

Kahramanmaraş'taki depremlerin üçüncü gününde 'Kızılay Ahbap'a çadır sattı iddiası' sonrasında insanlar, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ı araştırmaya başladı. 

Vatandaşlar, Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir? Görevine ne zaman başladı? sorularına yanıt arıyor. 

Kerem Kınık kimdir? 

Kerem Kınık, 1970 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Eğitim hayatının tamamını İstanbul’da geçirdi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ‘’Afet Tıbbı’’ doktora programını tamamladı.

Kerem Kınık kaç yaşında? 

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık,  53 yıl yaşındadır. 

Kerem Kınık görevine ne zaman başladı? 

2004 yılında gönüllü olarak girdiği Kızılay’da, 2015 yılında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 yılında ise Genel Başkan olarak seçildi.

Kerem Kınık'ın kariyer hayatı 

Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu’nda İstanbul’u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık ,halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır. 

Kerem Kınık evli mi? 

Üç çocuk babası ve üç torun dedesi olan Kınık, Hatice Öztürk Kınık ile evlidir.

Kınık ayrıca,  İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071643/kizilay-baskani-kerem-kinik-kimdir-gorevine-ne-zaman-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.