Mamak'taki hasarlı binalarla ilgili ön inceleme tamam

Başkent Ankara'nın Mamak ilçesinde hasar görmesi sebebiyle içinde bulunan vatandaşların acilen tahliye edildiği binalarla ilgili ön incelemenin tamamlandığı bildirildi.
Mevlüt Peker
|
26 Şubat 2023, Pazar - 20:39
Mamak'taki hasarlı binalarla ilgili ön inceleme tamam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları, Ankara'nın Mamak ilçesinde, hemen yanında yürütülen inşaat çalışması esnasında hasar gören ve ivedilikle tahliyesi yapılan iki bina hakkında ön incelemelerini tamamladılar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Mamak ilçesi sınırları içinde bulunan Fahri Korutürk Mahallesi'nin 881. Sokağında boşaltılan Gül Hatun ve Aşılı apartmanları için uzman ekip göndermişti.

İnceleme ekibinin yaptığı ön inceleme sırasında, binalardan birinin otopark bölümünde, diğer binanın ise giriş yaya yolu bölümünde çökme oluştuğu belirlendi.

Ön inceleme sonucu şu açıklama yapıldı:

"İnşaat çalışmasının yürütüldüğü alanda, toprak yükünü karşılamak ve kaymayı önlemek maksadıyla istinat duvarı inşa edilmiş, ancak istinat duvarı yapılırken şevsiz kazı gerçekleştirilmiş, bütün toprak ve kaya kütlesinin tek seferde, hasarlı iki binanın temel derinliği boyunca alındığı görülmüştür. Bu ise, mevcut bahçe duvarlarının altında boşluklar oluşturmuştur. İlgili belediye, yapı denetim firması ve müteahhit firmanın, problemi çözmek amacıyla proje değişikliğine gidecektir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071689/mamaktaki-hasarli-binalarla-ilgili-on-inceleme-tamam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.