Kevser suresi, Arapçası Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

Kur’an-ı Kerim’in 108. suresi olan 3 ayetten oluşan Kevser suresi, en kısa suredi. Medine döneminde indirildiğine inanılan ayet, beş vakit namazda okunmasının yanı sıra faziletleri nedeniyle en çok okunan dualardandır. Hz. Peygambere mahsus cennette ayrılmış havuzun adı da Kevser'dir. Kevser duası nasıl okunur, Arapça yazışı, Türkçe okunuşu ve meali....
Ankara Masası
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 11:01
Kevser suresi, Arapçası Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

Medine döneminde indirildiği rivayet edilen Kevser suresi 3 ayetten oluşmaktadır. Sure, adını ilk ayeti  oluşturan 'Kevser' sözcüğünden almaktadır.  Kevser kelimesi çok, pek çok hayır ve bereket anlamlarının yanı sıra 'iyilik' anlamı da taşımaktadır. Ayrıca, cennete peygambere ayrıldığı inanılan havuzun adı da 'Kevser'dir.

Kevser suresi faziletleri 

Bir kişi  yatmadan önce 3 defa sureyi okursa (Sabah namazına kalkmak isteğiyle yatmak şartıyla) dileği, isteği maksadını yerini bulur. Uyku problemi yaşayan, erken kalkamayan kişilerde bu sureyi okumalıdır.

Yatmadan önce Kevser suresini inanarak 100 defa okuyan, salavat getiren kişi peygamberi rüyasında görür. Surenin başka fazileti de bir oturuşta 1000 kere okunduğunda dileği kabul görür. Her gün okuyanların ise kalbinin kötülüklerden arındığına inanılır. 

Hasımların kininden kurtulmak isteyenler de bu sureyi her gün okumalıdır. 

Allah Teala buyuruyor ki: “İzzetime yemin ederim ki, Kevser suresine kim inanarak ve sevabını umarak okursa, onu affederim. ”buyuruyor. Bu sureyi yazıp üzerinde taşıyan kişi, her türlü bela ve şerre karşı güvenceye alınır. Bu sure hakkında denilir ki: Her kim bu sureyi okumaya devam ederse, Allah’a huşu içinde ibadet eder. İbadetlerinde huzur ve huşu bulur.

Kevser suresi Arapçası

Kevser Suresi Türkçe okunuşu

Bismillahirrahmanirrahim

İnna a'taynakelkevser.

Fesalli lirabbike venhar.

İnne şanieke hüvel'ebter.

Kevser Suresi meali

Rahmân ve Rahîm Allah'ın adıyla

"Ey Muhammed!" Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir.

Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes.

Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2071777/kevser-suresi-arapcasi-yazilisi-turkce-anlami-ve-okunusu

    Yorumlar (1)

    Yorumunuz İletilmiştir.
    Teber Karayel
    30 Temmuz 2023, 03:10
    Cıvık ve doğru olmayan ciddiyetsiz bir çeviri yapılmış.