Bakan Akar’dan birlik mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin vurduğu Kırıkhan ilçe merkezi ve köylerinde bir araya geldiği depremzedelere "Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Biz kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. 85 milyon tek yumruk, tek yürek" dedi.
Hande Akyol
|
28 Şubat 2023, Salı - 15:16
Bakan Akar’dan birlik mesajı


6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 şehri etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile geldiği Hatay'da Mehmetçiğin nöbet, devriye, arama kurtarma ve yaşam destek faaliyetlerini yerinde takip eden Akar'ın deprem bölgesindeki incelemeleri devam ediyor.

Kırıkhan halkının terörle mücadele ve Afrin Harekatında gösterdiği yoğun desteği hiçbir zaman unutmadıklarını aktaran Akar, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından ilk andan itibaren büyük bir azimle yaraların sarılması için gayret gösterdiklerini belirtti.

"85 milyon tek yumruk, tek yürek"

Devletin tüm kurumlarının yaraları sarmak, acıları dindirmek için seferber olduğunu dile getiren Akar, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin tüm birimleri ayakta. Sadece devlet değil aynı zamanda 85 milyon tüm milletimiz buradaki vatandaşımızın kederiyle kederleniyor, derdiyle dertleniyor. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Biz kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. 85 milyon tek yumruk, tek yürek. Ümitsizlik, karamsarlık, yalnızlık yok hep beraberiz, bu yaraları hep beraber saracağımıza inanıyorum. Gece-gündüz demeden herkes buradaki yaraları sarmak için gayret gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Allah devletimizden razı olsun"

Depremlerin ardından tüm milletin yardım için seferber olduğuna dikkati çeken Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri de ilk andan itibaren seferber oldu, milletinin, vatandaşlarının yanına koştu" diye konuştu. 

Akar, hayatın bir an önce normale dönmesine yönelik çalışmaların da süratle devam ettiğini aktardı.

Vatandaşlar da Bakan Akar'a "Allah devletimizden razı olsun", "Acı günümüzde yanımızda yer aldınız", "Allah devletimize zeval vermesin", "İlk andan itibaren yanımızdaydınız" ifadeleriyle karşılık verdi.

Ziyaretleri sırasında Bakan Akar'a Vali Rahmi Doğan ile AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da eşlik etti.

NATO'nun kuracağı çadır kentte incelemelerde bulundu

Öte yandan, Bakan Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile NATO tarafından Ötençay Mahallesinde kurulması planlanan çadır kent alanını da ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen alt yapı ve arazi düzenleme çalışmalarını inceleyen Akar, faaliyetlere ilişkin bilgi alarak talimat verdi.

2 bin 500 kişi kapasiteli çadır kentte seyyar banyo ve tuvaletin yanı sıra mutfak, çocuklar için oyun alanları ile çamaşırhanenin de bulunması planlanıyor. Çadır kentin Mart ayında hizmete girmesi planlanıyor.

"42 bin Suriyeli ülkesine döndü"

Milli Savunma Bakanı, deprem sonrası ülkesine dönen Suriyelilerin sayısına dair dair paylaşımda bulundu. 

Akar, "Suriye'den herhangi bir göç, intikal de söz konusu değildir. Aksine Suriye'den Türkiye'ye gelip, yerleşmiş kendi ülkelerine dönmek isteyenler de 40-42 bin gönüllü ve güvenli olarak döndüler" açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072061/bakan-akardan-birlik-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.