Sinan Oğan: "Mansur Yavaş aday olursa aday olmam"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, altılı masanın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermesi halinde, adaylıktan çekileceğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
28 Şubat 2023, Salı - 19:22
Sinan Oğan: "Mansur Yavaş aday olursa aday olmam"

Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gürkan Zengin'in konuğu Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan oldu.

Oğan, 2 Mart'ta aday belirlemek üzere bir araya gelecek, altılı masa toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deprem öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinde bir uzlaşı olduğunu belirten Oğan, felaketin ardından durumların değiştiğini söyledi.

Meral Akşener için adaylık iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de artık adaylık iddiasında olduğunu söyleyen Oğan " Şuan en güçlü aday sayın Kılıçdaroğlu ancak sayın Akşener de ‘ben başbakan adayıyım’ demişti o noktadan çıkmış biraz. Şuan daha çantada keklik olarak görüyor kazanmayı." dedi.

"Anketler Mansur Yavaş'ı söylüyor"

Oğan, '  6’lı masa içerisinden kim aday olmalı?' sorusuna ise "Anketler kimi diyorsa o olmalı. Anketlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı söylüyor. Net yani hiç tartışmasız." ifadelerini kullandı.

'Genel başkan dururken, belediye başkanı mı aday olacak' tartışmalarının da aşılacağını belirten de Oğan,  Ekmeleddin İhsanoğlu ve Muharrem İnce'nin daha önceden aday gösterilmesini örnek verdi.

"Yavaş aday olursa, aday olmam"

"Sayın Mansur Yavaş veya bir Türk milliyetçisi aday olduğu zaman ben aday olmayacağım" diyen Oğan sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü bir anlamı yok. Benim derdim koltuk değil ben olayım değil. Siyasette ve hayatta hiç öyle bir derdim olmadı. Ama solun adayı varken, siyasal İslamcıların adayı varken, Kürtçülerin adayı varken, Türk Milliyetçilerini adaysız bırakmak bir Türk milliyetçisi olarak benim asla kabul edebileceğim bir şey değil." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072112/sinan-ogan-mansur-yavas-aday-olursa-aday-olmam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.