O ilde canlı hayvan pazarları kapatıldı

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, canlı hayvan pazarlarını çevre illerdeki şap hastalığı nedeniyle tedbir amaçlı kapattı.
Zeliha Demirci
|
01 Mart 2023, Çarşamba - 19:40
O ilde canlı hayvan pazarları kapatıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, şehir genelindeki tüm hayvan pazarlarının yakın illerde büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığının yayılma riskine karşı tedbir amaçlı kapatıldığını duyurdu.

Şap hastalığı ile mücadele çalışmaları kapsamında ilkbahar şap aşılama kampanyasının başlatıldığı hatırlatan Müdürlük, çevre illerdeki hastalık çıkışı da göz önünde tutularak büyükbaş hayvanlarda koruyucu aşılama çalışmaları konusunda tüm yetiştiricilerin hassasiyet göstermeleri gerektiği vurguladı.

Şap hastalığı nedir?

Şap hastalığı akut, hızlı ve çok bulaşıcı olan, geviş getiren hayvanlarda görülen (sığır, koyun, keçi, domuz ve vahşi ruminantlar) viral bir hastalıktır. Süt veriminde azalma, hayvanların gelişmesinde gerileme, gebe hayvanlarda yavru atma, buzağı, kuzu ve oğlaklarda ölümlere sebep olur.

Şap virüsü antijenik olarak değişik gösteren virüslerden biridir ve 7 farklı serotipe (A, O, C, Asia1, SAT1, SAT2, SAT3) sahiptir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072322/o-ilde-canli-hayvan-pazarlari-kapatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.