Belediye Başkanına 154 yıl hapis istemi

Beşiktaş eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 kişi hakkında rüşvet soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede istenen cezalar belli oldu.
Onur Çetinkaya
|
02 Mart 2023, Perşembe - 16:22
Belediye Başkanına 154 yıl hapis istemi

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, müfettişlerin rutin denetimleri sırasında ortaya çıkardığı rüşvet ağı sonrası 6 ayrı soruşturma dosyası hazırlanan şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Kastamonu'da yakalandı 

Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren ekipler, Hazinedar'ı Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakaladı.

Rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan  Murat Hazinedar ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

154 yıl hapis istemi 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan 55 sayfalık iddianame, İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan raporda, Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının "irtikap" ve "rüşvet" suçlarını işlediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, bunun üzerine soruşturmaya başlandığına vurgu yapıldı.

İddianamede, Hazinedar'ın 8 kez "irtikap suçuna teşebbüs etmek" suçundan 20 yıldan 40 yıla kadar, 8 kez "irtikap" suçundan 40 yıldan 80 yıla kadar, 2 kez "rüşvet" suçundan 8 yıldan 24 yıla ve 5 kez "görevi kötüye kullanmak" suçundan 2,5 yıldan 10 yıla kadar olmak üzere toplamda 70 yıl 6 aydan 154 yıla kadar hapsi istendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072466/belediye-baskanina-154-yil-hapis-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.