Facebook Giriş, Hesap Silme, Dondurma ve Facebook Business

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan facebook 2004 yılından bun yana aktif olarak kullanılır. Dünyanın dört bir yanından erişim imkanı olan bu platform için gizlilik ayarı kullanıcıların tercihine bağlıdır.
Yemliha Toker
|
02 Mart 2023, Perşembe - 20:53
Facebook Giriş, Hesap Silme, Dondurma ve Facebook Business

Uygulamada video, fotoğraf, metin ve hareketli resim gibi içerikler paylaşılır. İnsanların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan sosyal medya kullanıcıların reklamlar aracılığıyla para kazanmalarına da katkıda bulunur.

Facebook Giriş

İlk defa facebook giriş yapacak olan kişilerin platformda hesap oluşturmaları gerekir. Bunun için ana sayfada bulunan yeni hesap oluştur sekmesine tıklanır ve açılan ekrandaki adı soyadı, cep telefonu numarası, cinsiyet, doğum tarihi gibi bilgiler doldurulur. Kolay ve hızlı bir şekilde sisteme giriş yapılabilir.

Facebook İndir

Kullanıcılar sosyal medyayı tüm cihazlarında aktif olarak kullanabilmek için facebook indir işlemi yapmalıdır. Akıllı telefonlarda kullanımı daha yaygın olan facebook için telefonun uygulama mağazasına girilir ve arama sekmesine facebook yazılarak uygulama ücretsiz şekilde indirilir. İlerleyen dönemlerde hesap sahipleri isterlerse facebook video indir işlemi de yapabilirler. Platformun video açısından geniş seçeneklere sahip olması bu tür indirmelerin daha sık yapılmasına neden olur. Bu tür video indirme talepleri için kullanılacak farklı uygulamalar da mevcuttur.

Facebook Hesap Silme

Sosyal medya kullanıcıları bazen çeşitli sebeplerden dolayı facebook hesap silme işlemi yapmak isteyebilirler. Bu işlem için platformda profil kısmındaki ayarlar bölümü kullanılır. Ayarlar ve gizlilik alanından Facebook bilgilerine girilir. Ardından dondurma ve silme seçeneğine basılır. Hesabı sil ve sonrasında onay seçeneklerine tıklanır. Yönlendirmeler takip edilerek facebook nasıl kapatılır sorusunun yanıtı tamamlanmış olur.

Facebook Nasıl Dondurulur?

Kullanıcı hesabını tamamen kapatmak yerine facebook dondurma işlemi yapılabilir. Facebook nasıl dondurulur diye araştırıldığında kullanıcılar profil resmi kısmına girerler ve ayarlar ile gizlilik bölümünden facebook bilgilerini açarlar. Dondurma ve silme işlemleri için aynı sayfa kullanılır. Hesabı dondur seçeneğine basılır ve dondurma işlemine devam edilerek onay verilir. Hesap geçici olarak dondurulur ve kullanıcılar istedikleri zaman tekrar hesaplarını açıp kullanmaya başlayabilir.

Facebook Business

Bir tür yönetim portalı olan Facebook Business ( https://business.facebook.com/) Manager işletme hesabının oluşturulmasına, reklam verilmesine, yönetilmesine ve işletmenin doğrulanmasına yardımcı olur. Bu uygulama ile Facebook üzerinde bulunan tüm pazarlama araçları tek bir panel üzerinden yönetilebilir. Farklı büyüklükteki işletmeler tarafından kullanılan uygulama doğru kişilerin doğru erişime sahip olduğundan emin olmaya ve varlıkların kontrolüne katkıda bulunur.

Facebook Profilime Kim Baktı?

Sosyal medya kullanıcılarının cevabını sıklıkla merak ettiği facebook profilime kim baktı sorusunun yanıtı için farklı yöntemler uygulanır. Doğrudan Facebook platformu üzerinden bu bilgiye ulaşabilmek mümkün değildir. Bunun sebebi ise platformda geçerli olan gizlilik kurallarıdır. Ancak işe yararlık düzeyi tartışma konusu olsa da bu amaçla geliştirilmiş farklı uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalardan güvenilir olanlar seçilip telefona indirilerek sorgulama yapılabilir.

Facebook Şifremi Unuttum

Günlük yaşamda kullanımı yoğun olsa da bazen kullanıcılar facebook şifremi unuttum ( https://tr-tr.facebook.com/log...) sorunu ile karşı karşıya kalabilirler. Bu tür durumlarda Facebook oturum açma sayfasında yer alan şifremi unuttum seçeneğine tıklanır. Açılan sayfada hesabın aranabilmesi için e posta adresi ya da cep telefonu bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi istenir. Bilgiler yazıldıktan sonra ara seçeneğine basılır ve yönlendirmeler tamamlanarak şifre sıfırlanır. Yeni oluşturulacak şifrenin platform kurallarına uygun olması gerekir. Şifre yenileme olarak da isimlendirilen bu işlem sırasında kullanıcı hesabına yenileme e postası gönderilir. Bu mail gereksiz ya da spam klasörüne düşebilir. Mail beklerken tüm klasörler kontrol edilmelidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072504/facebook-giris-hesap-silme-dondurma-ve-facebook-business
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.