İYİ Partili Adnan Beker: Millet 5'ten büyüktür

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bir araya gelen Altılı Masa toplantısının aday belirlenemeden dağılmasının ardından çok konuşulacak bir paylaşımda bulundu.
Mevlüt Peker
|
02 Mart 2023, Perşembe - 21:31
İYİ Partili Adnan Beker: Millet 5'ten büyüktür

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerini acil toplantıya çağırdığı sırada paylaşım yapan Adnan Beker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler için söylediği "Dünya 5'ten büyüktür" doktrininden esinlenerek "Millet 5'ten büyüktür" ifadesini kullandı.

Adnan Beker; Türk halkının CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti 5'lisinden büyük olduğu ve millet ne derse onun olacağı mesajını içeren paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Ümit Dikbayır da tweet attı

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da Adnan Beker gibi "Millet 5'ten büyüktür" paylaşımında bulunduktan sonra tweetini kaldırdı. Ümit Dikbayır, daha sonra yaptığı paylaşımda, Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik, güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o..." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuyu kapattırdı

Meral Akşener'in toplantıda, partisinin genel kurullarının Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı önerdiğini dile getirdiği ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun isimler üzerinde tartışılmasına izin vermeden konuyu kapattığı öğrenildi.

Masaya Kılıçdaroğlu'nun ismi gelirse GİK'i toplayacağını söylemişti

Meral Akşener daha önce, 6'lı masaya cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin gelmesi durumunda partisinin Genel İdare Kuruluna konuyu götüreceğini söylemişti. Meral Akşener'in Genel İdare Kurulu üyelerini bu akşam acil toplaması, 6'lı masaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin gelmiş olma ihtimalini de kuvvetlendirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072517/iyi-partili-adnan-beker-millet-5ten-buyuktur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.