Murat Kurum, İslahiye ve Nurdağı’nda incelemelerde bulundu

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Gaziantep ilinin İslahiye ilçesi ile Nurdağı ilçesinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, prefabrik, tuğla ve konteynerlerden oluşan geçici barınma merkezlerindeki son duruma ilişkin bilgi aldı.
Mevlüt Peker
|
05 Mart 2023, Pazar - 20:48
Murat Kurum, İslahiye ve Nurdağı’nda incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İslahiye ilçesine bağlı Hatay Bulvarı'nda inşa edilen prefabrik geçici barınma alanı, Beyler Mahallesi'nde yapımı devam eden tuğla ve konuşlandırılan konteynerlerden oluşan geçici barınma merkezlerine giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İslahiye ilçesindeki incelemelerinin ardından Nurdağı ilçesine giden Bakan Murat Kurum, Afet Koordinasyon Merkezi'ne ziyarette bulundu. Depremzedelerin bulunduğu konteyner kenti gezerek incelemelerde bulunan Bakan Murat Kurum, koordinatör vali olarak Nurdağı ilçesine görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin’le birlikte çalışmaları değerlendirdi.

Yaşamına konteyner kentte devam eden depremzedelerle de görüşmelerde bulunan Bakan Kurum, halkın taleplerini aldı.

İncelemeler sırasında Bakan Murat Kurum'a, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un ve Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yanı sıra, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da eşlik etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074035/murat-kurum-islahiye-ve-nurdaginda-incelemelerde-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.