Metroda 30 kiloluk panel başına düşüyordu

ABD’nin Massachusetts eyaletinde bir yolcu, trenden indikten sonra metro istasyonunda çıkış merdivenlerine doğru giderken tavandan düşen 30 kiloluk panelin altında can verecekti.
Mevlüt Peker
|
05 Mart 2023, Pazar - 23:14
Metroda 30 kiloluk panel başına düşüyordu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Massachusetts eyaleti sınırları içindeki Boston şehrindeki Harvard Square Metro İstasyonu’nda bir yolcu, çıkış merdivenlerine doğru yürürken tavandan düşen 30 kiloluk panelin altında kalıyordu. 3 Mart’ta yaşanan olaya ilişkin görüntüler istasyonda bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kayıt altına alınırken, görüntüde yolcunun metro çıkış merdivenlerine doğru yürüdüğü, tam bir adım daha atacakken tavandaki 30 kilogramlık panelin yolcunun tam önüne düştüğü, yolcunun kısa süre şaşkınlık yaşaması sonrası merdivenlere yönelerek yoluna devam ettiği görüldü.

Bir adım farkla ölümden dönen Cianna Navarro isimli yolcu, fiziksel olarak iyi olduğunu fakat çok sarsıldığını belirterek, “Sadece yürüyordum ve inanın hatırlayabildiğim tek şey tavanın çökmesi” dedi. İşe gidiş gelişlerde zorunlu olarak metroyu kullandığını, artık metroyu kullanırken her adımda çok korktuğunu söyleyen Cianna Navarro, “Artık her adımda sürekli etrafıma ve tavanlara bakarak yürüyorum. Psikolojik olarak beni çok etkiledi. Sürekli huzursuzluk yaşıyorum” dedi.

MBTA (Massachusetts Körfezi Ulaştırma Otoritesi) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, söz konusu tavan panelinin gürültünün önüne geçmek için kullanıldığı ve neredeyse yarım asır değiştirilmediği belirtildi. Massachusetts Körfezi Ulaştırma Otoritesi, panelin uzun yıllar emdiği su sebebiyle 5 kilogram olan esas ağırlığının zamanla 30 kilograma kadar ulaştığını ve paneli taşıyan vidaların da paslanarak kırıldığını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074043/metroda-30-kiloluk-panel-basina-dusuyordu
Etiketler: Metro abd
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.