Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: “Anayasanın açık ihlali halk hesabını sorar”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları önerisini "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı çözüm arayışları boştur" sözleriyle değerlendirdi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 17:16
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: “Anayasanın açık ihlali halk hesabını sorar”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İyi Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti.

Akşener, iki belediye başkanının Cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarının benimsenmesi halinde masaya döneceğinin sinyalini verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu öneriye sıcak baktığı bilgisi kulislere yansıdı.

Ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener bir otelde görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası iki lider Millet İttifakı liderler zirvesi için Saadet Partisi’ne geçti.

Bu tabloya Ak Parti cephesinden ilk yorum Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’dan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Uçum, İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarının hukuk dışı olduğunu ifade etti.

Uçum, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez(m.127/5).Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074186/cumhurbaskani-basdanismani-ucum-anayasanin-acik-ihlali-halk-hesabini-sorar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.