Galatasaray, deprem bölgesine 100. tırını da gönderdi

Kahramanmaraş merkezli ilki 7,7 ve ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası afet bölgesi için çalışmalarına devam eden Galatasaray Kulübü, 100. yardım tırını da bölgeye gönderdiği bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 22:27
Galatasaray, deprem bölgesine 100. tırını da gönderdi

Sarı-kırmızılı kulübün resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, deprem bölgesine yardımların bütün hızıyla devam ettiğini bildirdi.

Bölgeye yardımlarının 100. yardım tırı ile bitmediğini, 500 konteyner için deprem bölgesinde yerlerinin ayrıldığını ve alt yapının tamamlandığını belirten Dursun Özbek, konteynerlerin sevkiyatına başladıklarını, mobil tuvalet sevk edeceklerini, bölgeye ziyaretinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşme yaptığını, “bölgedeki göçü engellemek gerektiği, insanların tedirgin oldukları için başka illere göçmeye devam ettiklerini, iş gücü azalmasının yaşandığı, Hatay'da, Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te sanayileri gezdiği ve sanayinin durduğunu gördüğü, bu nedenle kalıcı konutların yapılması gerektiği” bilgisini Murat Kurum’a aktardığını söyleyerek, Murat Kurum’un da kendisine, “İnsanlar belli süre konteynerlerde kalabilirler ama bölgeyi terk etmemeleri için kalıcı konuta ihtiyaç var.” dediğini aktardı. Murat Kurum’a, Galatasaray olarak buna destek vermek istediklerini ilettiğini ve 250 kalıcı konutun yapılması hususunda Bakan Murat Kurum ile mutabık kaldıklarını, bunun için çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, bunun için tüm Galatasaray taraftarlarından, bu acıyı yüreğinden hisseden herkesten destek ve yardım beklediklerini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074222/galatasaray-deprem-bolgesine-100-tirini-da-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.