Koca," Salgın olmayacağı anlamına gelmez"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde ishal vakalarının görülmesi üzerine konuştu. Koca, depremin yaşandığı yerde salgın tehdidinin olup olmadığını yanıtladı.
Onur Çetinkaya
|
07 Mart 2023, Salı - 12:09
Koca," Salgın olmayacağı anlamına gelmez"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında deprem bölgesinde yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

Afetin ardından baş göstermesinden endişe edilen salgınla ilgili son durumu paylaşan Koca, bölgedeki hijyen ve hastanelerle ilgili bilgi verdi.

"Su temizlik amaçlı kullanılmalı"

Deprem bölgelerinde tüm tedbirlerin alındığını daha önceki açıklamalarında belirten Koca, suyun yalnızca temizlik amaçlı kullanılması gerektiğini yineledi.

Hatay'da suyun mikrobiyolojik analizler yapıldığını açıklayan Sağlık Bakanı, "Bu dönemde içme suyu olarak kullanılmamasını telkin ediyoruz. Suyun içmeye elverişli olduğunu tam olarak tespit etmeden 'İçilebilir' diyemeyiz. " ifadelerini kullandı.

"Salgın olmayacağı anlamına gelmez"

Felaketin yaşandığı yerlerde hijyen olmamasından kaynaklı ishal vakalarının arttığı iddialarına değinen Koca, Binlerce insan içinde yer yer 10'lu, 20'li ishal vakaları görülmesi salgın anlamına gelmez.Şu an salgına dair bir durum söz konusu değil; ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü salgın olmaması için bizim güvenilir su, güvenilir gıda, hijyenik ortamı sağlamamız gerekir." şeklinde konuştu.

"Bazı hastaneler boşaltılacak"

Deprem sonrası hasar gören hastaneler ilişkin konuşan Bakan Koca, bazı hastanelerin deprem riskinde dolayı boşaltılacağını söyledi.

Bu dönemde bazı hastanelerimizin taşınması gerektiğine yönelik bir çalışma yaptığımızı daha önce de açıklamıştım diyerek altını çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " Cerrahpaşa, Çapa, İstanbul ve Ankara'daki diğer kamu hastanelerimizle ilgili ne yapacağımızı 1-2 gün içinde açıklamış olacağız. Boşaltmamız gereken hastanelerimiz var. Bu konuda adımlar attıkça yapı analiz sonuçları çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız. 1-2 gün içinde üniversite ve kamu hastanelerinin durumu ve atılacak adımlarla ilgili açıklama yapacağız" açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074279/koca-salgin-olmayacagi-anlamina-gelmez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.