Erdoğan Toprak: “Doğu ve güneydoğuda çok güçlü bir temsille çıkacağımızı görüyorum”

CHP İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak, başta Diyarbakır ve Batman olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’dan milletvekili çıkaracaklarını söyledi. Toprak, bu bölgelerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy potansiyelinin CHP’nin de önünde olduğunu vurguladı.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mart 2023, Salı - 18:31
Erdoğan Toprak: “Doğu ve güneydoğuda çok güçlü bir temsille çıkacağımızı görüyorum”

Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak oldu.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde partisinin oy potansiyelini değerlendiren Toprak, burada mütedeyyin kesim ve Kürt milliyetçilerini ihmal ettikleri için geride kaldıklarını belirtti.

Toprak, ancak son dönemde her iki kesiminde tercih ettikleri partilerden sonra oy verebilecekleri en yüksek ikinci parti haline geldiklerine işaret etti.

“Yani güneydoğudaki mütedeyyin camia var bir de Kürt milliyetçiliği var. Bunların ikisinin de ikinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi.” Diyen Toprak şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da Batman'da milletvekili çıkaracağız"

“Biz bu seçimde oralardan milletvekilliği çıkartacağız. Diyarbakır’da çıkartacağız, Batman’da çıkartacağız. Şu anda bir şey söylemek için erken en son anketler yok önümde bakarım ona.  Ama doğu ve güneydoğuda çok güçlü bir temsille çıkacağımızı görüyorum çünkü büyük bir teveccüh var."

"Doğu ve Güneydoğu'da CHP ve Kılıçdaroğlu'na büyük teveccüh var"

" Sayın Kılıçdaroğlu’na çok büyük teveccüh var. Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok büyük bir teveccüh var . Tabii ki sayın genel başkan partinin biraz daha önünde o bölgedeki oy alabilirliği. Bu ülkede bu sorunları, bu çatışmayı çözerse Kılıçdaroğlu çözer huzuru bu bölgeye getirse Kılıçdaroğlu getirir. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun koltuk merakı yok, koltuk düşkünlüğü yok. Namuslu adam verdiği sözü tutar algısı var o bölgede ki doru bir algı ben de buna inanıyorum”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074327/erdogan-toprak-dogu-ve-guneydoguda-cok-guclu-bir-temsille-cikacagimizi-goruyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.