Rusya ve Ukrayna esir takası: 220 asker serbest

Ukrayna ile Rusya arasında yapılan esir takasıyla 220 asker daha serbest kaldı.
Mevlüt Peker
|
07 Mart 2023, Salı - 21:02
Rusya ve Ukrayna esir takası: 220 asker serbest

Ukrayna ile Rusya arasındaki yapılan yeni esir takasıyla her iki taraftan toplam 220 asker daha salıverildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 130 Ukraynalının Rusya’dan geri alındığı bilgisini paylaştı. Andriy Yermak, alınan 130 kişiden 126'sının Ukrayna ordusunda görevli asker olduğunu 4 kişinin ise sivil korucu olarak görev yaptığını kaydederek, yeni esir takasıyla 130 insanın evlerine dönmesini sağladıklarını, bugün geri alınan kişiler arasında çoğunluğun ağır yaralılardan oluştuğunu, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in talimatıyla her birine devletin bakacağını söyledi. Yermak, “Kahramanlarımız, devletimizin kendilerine ne kadar değer verdiğini bilmelidir" diye konuştu.

Rusya 130 esir verdi, 90 askerini aldı

Aynı konuda Rusya Savunma Bakanlığı ise, Ukrayna'dan 90 Rus ordusu mensubunun geri alındığı duyurdu ve Kiev rejiminin kontrolündeki topraklardan ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalan 90 Rusya askerinin geri getirildiğini bildirdi.

Geri getirilen askerlerin Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla Rusya’nın başkenti Moskova'ya götürüldüğünün belirtiltiği açıklamada, geri alınan askerler için tıbbi ve psikolojik destek programı uygulanacağı kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntülerde, geri getirilen Rusya askerlerinin yetkililere teşekkür ettikleri ve bazı askerlerin ise aileleriyle telefonda görüştüğü görüldü. Rus ordusu mensubu askerler, Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinden alınarak Moskova'ya getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074340/rusya-ve-ukrayna-esir-takasi-220-asker-serbest
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.