İyi Parti Lideri Meral Akşener’den Özdil’e “Yolunuz açık olsun” mesajı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü TV’nin ardından Sözcü Gazetesini de bırakan Yılmaz Özdil’e sosyal medya üzerinden destek verdi. Akşener, “Bu da geçer yahu” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Mart 2023, Perşembe - 17:30
İyi Parti Lideri Meral Akşener’den Özdil’e “Yolunuz açık olsun” mesajı

Sözcü TV’den ani bir kararla ayrılan Yılmaz Özdil Sözcü Gazetesi’ne de veda etti.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Özdil, “Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın” ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımı alıntılayan İyi Parti Lideri Akşener, Özdil’e destek verdi.

Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Elbet bu da geçer yahu...” diyen Akşener,  “Dürüstlüğün, tarafsızlığın ve hakkaniyetin değeri elbet bir gün anlaşılır. Yolunuz açık olsun Yılmaz Bey” yazdı.

Bu arada, kanalın genel yayın yönetmeni olan Yılmaz Özdil’in istifası sonrası Sözcü TV’de deprem yaşandı.

Genel Müdür ataması sonrası Sözcü TV’de istifa depremi

1 Mart'ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV'de, Yılmaz Özdil’in istifası sonrası Alişer Delek, Sözcü Televizyonu Genel Müdürü oldu.

Kanalın kuruluş aşamasında teknik ve idari süreci yöneten Alişer Delek’in atamasıyla ilgili olarak tüm Sözcü Grubu’na bilgilendirme maili gönderildi.

Bu gelişme kanalda yeni istifaları da beraberinde getirdi. Genel Yayın Yönetmeni ve Ana Haber Sunucusu Korcan Karar, Yayın Koordinatörü Mustafa Sağlamer, Haftasonu Ana Haber Sunucusu Ümit Zileli, Kırmızı Beyaz programının moderatörü aynı zamanda 13.00 bülteni sunucusu Tuba Emlek, Gelin Birlikte Bakalım programı sunucusu ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar ve Şef Yönetmen Tankut Gürsel istifa kararı aldı.

"Bilgisi olmadan atama yapıldı"

Görevinden istifa eden ‘Gelin Birlikte Bakalım’ programı sunucusu ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada "Etik açısından çalışabileceğimiz bir ortam kalmadığı için kalmamaya karar verdik" dedi.

Baydar istifalara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yılmaz Özdil ile anlaşarak gittik. Yılmaz Özdil gittikten sonra Korcan Karar'ın kalacağı söylenmişti. Onun da haberi ve bilgisi olmadan bir atama yapıldı. Ona bilgi verilmeden böyle bir atamanın yapılmasını geride kalan isme saygısızlık olarak addediyoruz. Etik açısından çalışabileceğimiz bir ortam kalmadığı için kalmamaya karar verdik."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074564/iyi-parti-lideri-meral-aksenerden-ozdile-yolunuz-acik-olsun-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.