Mithat Sancar: "Beklentimiz yok"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 'HDP’ye bakanlık verilecek' iddialarına ilişkin "Böyle bir beklentimiz yok, bu tartışmanın içine çekilmeyi bile geçersiz manevra olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
10 Mart 2023, Cuma - 12:38
Mithat Sancar: "Beklentimiz yok"

Fox TV’de Çalar Saat programında İlker Karagöz’ün konuğu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sancar, HDP'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili konuların seçim sonrasında yapılması için başvuru yapacaklarını söyledi. Seçim sürecinde böyle bir konunun konuşulmasının yanlış olacağını ifade eden Sancar "Böyle bir belirsizliğin seçmenlere yaşatılması kabul edilebilir değil, YSK seçim takvimini açıkladıktan sonra hukukçularımızla değerlendireceğiz süreci uzatmadan başvurumuzu yapacağız" dedi.

"Aday çıkarma konusunu değerlendireceğiz"

Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanan  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz randevu talebinde bulunmadığını da açıklayan Sancar " Kılıçdaroğlu geldiğinde somut yol haritası üzerinde konuşacağız sonrasında da aday çıkarıp çıkarılmaması yönündeki kararı yetkili organlarımız ve ittifakımızla değerlendireceğiz" diye konuştu.

" Böyle bir beklentimiz yok"

Sancar, “HDP’ye bakanlık verilecek” tartışmalarına dair, “Böyle bir beklentimiz yok, bu tartışmanın içine çekilmeyi bile geçersiz manevra olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074639/mithat-sancar-beklentimiz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.