Çalıkuşu dizisi: Çalıkuşu konusu ve oyuncuları

Uzun zaman önce final yapmasına rağmen adından söz ettirmeye devam eden Çalıkuşu, araştırılıyor. Çalıkuşu'nun oyuncu kadrosunda kimler var? Çalıkuşu ne zaman yayınlandı? Çalıkuşu nerede çekildi?
Ecem Çetin
|
10 Mart 2023, Cuma - 15:00
Çalıkuşu dizisi: Çalıkuşu konusu ve oyuncuları

Ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu isimli romanından uyarlanan ve Türk televizyon tarihine adını altın harflerle yazdıran Çalıkuşu dizisi, oynadığı dönemde ilgiyle takip edildi. 

Yapımını Tims Production'ın yaptığı Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Çağan Irmak ve Doğan Ümit Karaca oturuyor. Dizinin senaryosunu ise Sevgi Yılmaz kaleme alıyor.

Oyuncu kadrosu, hikayesi, ve müzikleriyle en başarılı dönem dizilerinden birisi olan Çalıkuşu'nun merak edilenlerini sizler için derledik. Çalıkuşu'nun oyuncu kadrosunda kimler var? Çalıkuşu konusu ne? İşte yanıtı...

Çalıkuşu'nun oyuncu kadrosunda kimler var?

Fahriye Evcen, Burak Özçivit, Deniz Celiloğlu, Begüm Kütük Yaşaroğlu, Hande Soral, Hilmi Cem İntepe, Hülya Gülşen Irmak, Ege Kökenli, Elif İskender, Esra Kılıç, Bengü Ergin ve daha birçok isim var. 

Çalıkuşu kaç sezon?

Çalıkuşu, 2 sezondur. 

Çalıkuşu ne zaman yayınlandı?

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in başrolü paylaştığı 24 Eylül 2013 tarihinde ilk bölümüyle yayın hayatına başlayan dizi, 17 Mayıs 2014 tarihinde yayınlanan son bölümüyle final yapmıştır.

Çalıkuşu kaç bölüm?  

Çalıkuşu dizisi, 30  bölümdür. 

Çalıkuşu nerede çekildi? 

Dizi, İstanbul'un Kadıköy ilçesi Kızıltoprak semtindeki Reşat Paşa Konağı'nda çekilmiştir. Dizi için aynı zamanda Beykoz ve Sarıyer gibi yerlerde de plato hazırlanmıştır .

Çalıkuşu konusu ne? 

Haşarılığından ve ağaç tepesinden inmemesinden dolayı “Çalıkuşu” lakabını alan Feride, küçük yaşta hem öksüz hem de yetim kalmıştır. Fransız yatılı okulunda okuyan Feride, yaz tatillerini teyzelerinin yanında geçirir. Feride, küçüklüğünden beri, Kâmran’a gizli duygular beslemektedir.

Çalıkuşu izle 

Diziyi yeniden izlemek isteyenler ve merak edenler https://www.kanald.com.tr/cali... linkinden ulaşabilirsiniz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074648/calikusu-dizisi-calikusu-konusu-ve-oyunculari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.