Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzayı attı! Seçim, 14 Mayıs'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu açıkladı ve seçim kararını imzaladı.
Ecem Çetin
|
10 Mart 2023, Cuma - 14:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzayı attı! Seçim, 14 Mayıs'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı ve seçim kararını imzaladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından konu başlıkları;

"Biraz önce Anayasamızın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. "

Yarın Resmi Gazete'de yayınlanacak

Yarın Resmi Gazete'de yayınlanacak kararın ardından YTSK seçim takvimini başlatacak. 14 Mayıs 2023'te milletimiz Cumhurbaşkanı'nı ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

Seçimlerin tarihin 14 Mayıs olarak güncellenmesini kamuoyuyla paylaşmıştık. Bizi seçim tarihini öne çekme kararını alma sebeplerinden bazıları şunlardır:

"Üniversite sınav takvimiyle çakışıyordu" 

18 Haziran üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Bu tarih yurtiçinde ve yurtdışında yüzbinlerce vatandaşımızın Hac farizasını ifa etmek için mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okullar tatile girmesi sebebiyle milyonlarca vatandaşımız tatile ve memleketlerine gitmek için yola çıkacaktı.

"Anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden bir tarihin hüsnü kabul gördüğünü biliyoruz"

Alternatif olarak da 14 Mayıs'ı teklif ettik. Demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden bir tarihin hüsnü kabul gördüğünü biliyoruz. Ülkemizin 6 Şubat'ta yaşadığı deprem seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı.

"Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; Hatay milletvekiliymiş"

Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bu zavallılar daha bizim ilk gün bakan arkadaşlarım deprem bölgelerindeydi, bürokratlarımız, teknokratlarımız bölgedeydi. Ben de ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda Devlet Bey ile buraları dolaştık. Sayın Destici ile dolaştık. Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; Hatay milletvekiliymiş. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11'inde de çalışmaları sürdürdük.

Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074649/cumhurbaskani-erdogan-imzayi-atti-secim-14-mayista
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.