Bakan Kurum'dan deprem toplantısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te ikinci Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı'na başkanlık etti. Kurum toplantıda, “Birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
10 Mart 2023, Cuma - 16:20
Bakan Kurum'dan deprem toplantısı

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısının ilki geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan başkanlığında İstanbul’da yapılmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te ikinci Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı'na başkanlık etti.

"Hızlı hareket etmek zorundayız"

Toplantıya Başkanlık eden Bakan Kurum, "Bilim insanlarımız, uzmanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızla birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız" açıklamasını yaptı.

Toplantıda; deprem dışında başta yangın, sel, heyelan,  olmak üzere iklim krizine bağlı afetlerle mücadele politikalarının da belirlenmesi için çalışmalar yapılırken şehirlerin ihya ve inşasından mekansal planlama, hasar tespitten tarihi ve kültürel mirasın korunmasına; akıllı şehirlerden enkaz ve atık yönetimine; iklim dostu şehirlerden kriz yönetimi ve iletişimine kadar farklı  alt kurulların oluşturulması ele alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074674/bakan-kurumdan-deprem-toplantisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.