Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı değerlendirmesi yeniden gündem oldu

Cumhur İttifakı genişleme çalışmalarını başlattı. Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi ile bir görüşme yapılacak. Peki bu ittifak mümkün mü? Ankara Masası yayınına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bu ihtimali “yüzde 1’in altında” diye değerlendirmişti. O konuşma görüşme öncesi tekrar gündem oldu.
Ersin Küçükbarak
|
10 Mart 2023, Cuma - 17:59
Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı değerlendirmesi yeniden gündem oldu

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararını imzalamasının ardından siyasi trafik yeniden hız kazandı.

Cumhur İttifakı genişleme için düğmeye  bastı.

Bu çerçevede, DSP ile bir buluşma gerçekleşmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz Yeniden Refah partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret edecek.

Peki genişleme ihtimali yüksek mi?

Bu sorunun cevabını Fatih Erbakan geçen yıl Mart  ayında Ankara masası Gündem programında yanıtlamıştı.

“Son dönemde bu konuşuluyor Ankara kulislerinde. Yeniden Refah Partisi  sanki Cumhur İttifakı’na göz kırpıyor. İttifak genişleyecek diye bir algı var” şeklindeki soru üzerine Erbakan şu değerlendirmeyi yapmıştı:

 “Yani bizim konuşmalarımız ve getirdiğimiz eleştirilere bakabilseler aslında bizim çok ciddi eleştirilerimiz var. Üslubumuz tabii ki yumuşak uygun bir üslup ama eleştirilerimiz çok ciddi ve kırmızı çizgilerle ilgili konular. O nedenle bizim tabii o kırmızı çizgileri çiğnememiz ve 20 senenin faturasına ortak olmamız son derece zor. Kendilerinin de bu 20 senelik icraattan sonra bizi sadece katmak için o kaç senelik yoldan vazgeçmeleri kendi çizgilerinden dönmeleri de çok zor. O nedenle geçenlerde de söyledim yani yüzde birin bile altında belki bizim Cumhur İttifakıyla bir araya gelmemiz diye. Gerçekten de öyle”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074691/fatih-erbakanin-cumhur-ittifaki-degerlendirmesi-yeniden-gundem-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.