Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur uyarısı

Marmara Bölgesi için uyarıda bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, cumartesi ve pazar günleri kuvvetli yağmur geleceğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
10 Mart 2023, Cuma - 18:28
Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağanak yağış ve gök gürültülü yağışların, Marmara Bölgesi genelinde 11 Mart cumartesi günü İstanbul, Kırklareli, Edirne, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Tekirdağ'da; 12 Mart Pazar günü ise Marmara Bölgesi'nin doğusunda Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak metrekare başına 21 ila 50 kilogram olmak üzere kuvvetli olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Yağışlar sebebiyle ani seller, su baskınları, yıldırımlar, yerel dolu yağışları, ulaşımda aksamalar ve fırtına oluşabileceği belirtilerek tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

AFAD ise SMS ile uyarıda bulundu

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ise vatandaşları, cep telefonlarına göndermiş olduğu SMS bilgilendirmesiyle uyardı. AFAD’ın mesajında "İstanbul'da yarın kuvvetli lodos ve kuvvetli yağışların beklendiği, baca zehirlenmeleri, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, ağaç ve direk devrilmeleri, çatı ve levha uçmaları gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074693/marmara-bolgesi-icin-kuvvetli-yagmur-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.