AK Parti, YRP’yi Cumhur İttifakı’na davet etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) Cumhur İttifakı'na katılma davetinde bulundu.
Mevlüt Peker
|
10 Mart 2023, Cuma - 20:20
AK Parti, YRP’yi Cumhur İttifakı’na davet etti

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı YRP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası habercilere açıklamada bulunan Binali Yıldırım, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nin yapılacağını anımsatarak, YSK’nın (Yüksek Seçim Kurulu) seçim takvimini paylaşacağını hatırlattı.

Seçim sürecinin başlamasıyla siyasi partiler arasında görüşme trafiğinin arttığına dikkat çeken Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ı ziyaretlerinde seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulundukları bilgisini verdi.

Açıklamasında Binali Yıldırım, çok verimli ve faydalı bir görüşme olduğunu, Yeniden Refah Partisi ile bu seçimlerde beraber yol yürümek istediklerini, Fatih Erbakan ve arkadaşlarının konuyu kendi içlerinde değerlendireceklerini ve daha sonra kararlarını kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, gösterilen misafirperverlik için Fatih Erbakan’a ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Fatih Erbakan: En kısa sürede cevap vereceğiz

Ziyaret nedeniyle Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz’a teşekkür eden YRP lideri Fatih Erbakan ise seçimlerle ilgili karşılıklı fikir teatisinde bulunduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamının kendilerine iletildiğini, 14 Mayıs’taki seçimlerde Yeniden Refah Partisi’ni Cumhur İttifakı’nda görmek istediklerini belirttiklerini söyleyen Fatih Erbakan, kendilerinin de yetkili kurullarında söz konusu daveti değerlendirip istişare edeceklerini ve en kısa sürede cevap vereceklerini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074699/ak-parti-yrpyi-cumhur-ittifakina-davet-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.