Yeniden Refah'tan AK Parti’ye 40 maddelik liste

AK Parti heyetinin Yeniden Refah Partisi ziyaretinde milletvekili dağılımı gibi herhangi bir konunun gündeme gelmediği, sadece prensiplerin konuşulduğu öğrenildi. Ankaramasası’nın edindiği bilgilere göre Fatih Erbakan, Binali Yıldırım’a 40 maddeden oluşan Milli Görüş Prensipleri listesi verdi ve prensiplerin kabul edilmesi ve yerine getirilmesi durumunda aday çıkarmayıp Cumhur İttifakı’nı destekleyecekleri taahhüdünde bulundu.
Mevlüt Peker
|
10 Mart 2023, Cuma - 21:27
Yeniden Refah'tan AK Parti’ye 40 maddelik liste

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı YRP Genel Merkezi'nde ziyaret etmiş ve Cumhur İttifakı’na katılmaya davet etmişti. Yeniden Refah Partisi’nin yarın MKYK’yı, pazar günü ise il başkanlarını toplayarak konuyu istişare edecekleri, kararın ise hafta başında açıklanacağı öğrenildi.

Milletvekili paylaşımı ve seçim stratejisi gibi herhangi bir konunun gündeme gelmediği AK Parti ve Yeniden Refah Partisi heyetleri arasında gerçekleşen görüşmede Fatih Erbakan’ın Binali Yıldırım’a, içinde 40 maddelik Milli Görüş prensiplerinin bulunduğu bir dosya verdiği, Milli Görüş prensiplerinin kabul edilmesi durumunda Yeniden Refah Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağı ve Cumhur İttifakı’na destek vereceği taahhüdünde bulunduğu öğrenildi.

AK Parti’den YRP’ye “Cumhur İttifakı” daveti

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı YRP Genel Merkezi'nde ziyaret etmiş, basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası açıklamada bulunan Binali Yıldırım, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nin yapılacağını anımsatarak, YSK’nın (Yüksek Seçim Kurulu) seçim takvimini paylaşacağını hatırlatmıştı.

Seçim sürecinin başlamasıyla siyasi partiler arasında görüşme trafiğinin arttığına dikkat çeken Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’ı ziyaretlerinde seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulundukları bilgisini vermişti.

Açıklamasında Binali Yıldırım, çok verimli ve faydalı bir görüşme olduğunu, Yeniden Refah Partisi ile bu seçimlerde beraber yol yürümek istediklerini, Fatih Erbakan ve arkadaşlarının konuyu kendi içlerinde değerlendireceklerini ve daha sonra kararlarını kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, gösterilen misafirperverlik için Fatih Erbakan’a ve arkadaşlarına teşekkür etmişti.

Fatih Erbakan: En kısa sürede cevap vereceğiz

Ziyaret nedeniyle Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz’a teşekkür eden YRP lideri Fatih Erbakan ise seçimlerle ilgili karşılıklı fikir teatisinde bulunduklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamının kendilerine iletildiğini, 14 Mayıs’taki seçimlerde Yeniden Refah Partisi’ni Cumhur İttifakı’nda görmek istediklerini belirttiklerini söyleyen Fatih Erbakan, kendilerinin de yetkili kurullarında söz konusu daveti değerlendirip istişare edeceklerini ve en kısa sürede cevap vereceklerini bildirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074704/yeniden-refahtan-ak-partiye-40-maddelik-liste
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (6)

Yorumunuz İletilmiştir.
Mehmet Altuğ
10 Mart 2023, 22:18
AK parti için 40 maddenin önemi olduğunu inanmıyorum şimdi evet der sonra kendi davulunu döver
Melik
10 Mart 2023, 23:00
AKP bir çıkar hareketidir değer hareketi değildir. Zinayı serbest eden, eşcnselliği serbest eden, Türk erkeklerini GAVAT statüsüne almak için ihanet eden kadınlara nafaka bağlayan Erdoğanın AKP sinde değer ne gezer, millilik ne gezer ?
Murat AMAN
10 Mart 2023, 23:37
Asla ittifak yok
ALİ RIZA GÜNAY
11 Mart 2023, 11:15
Yeniden refah partisini destekliyordum akp ye sığınırsa üyeliyimide iptal ederim refahada oyda kullanmam milletin iliyini kurutandan tiksindiyim kadar hiçbirşeyden tiksinmiyorum40 madde yalan gider kominist partiye kullanırım onlardan daha hayırlıdır
Ülker
11 Mart 2023, 12:27
Kesinlikle kabul edilemez. YRP kimsenin bastonu olamaz.
Murat
13 Mart 2023, 08:10
Dava adamı olmak zor dava ruhu taşımak zor liderimize bağlıyız yanlışına yanlış doğrusuna doğru deriz. Dava ruhu olmayan zaten ordan oraya gezer durur vazgeçmek için neden arar