Meteorolojiden deprem bölgesindeki illere sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), deprem bölgesinde Pazar gününden itibaren 5 gün aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
Zeliha Demirci
|
10 Mart 2023, Cuma - 23:14
Meteorolojiden deprem bölgesindeki illere sağanak yağış uyarısı

MGM, Deprem bölgesinde, pazar gününden itibaren beş gün aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların deprem bölgesindeki bütün illerimizde pazartesi, salı ve çarşamba günleri yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; cumartesi gününden itibaren Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş'ta, pazar gününden itibaren Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da güney yönlerinden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Sıcaklığın; deprem bölgesindeki illerde bir haftalık periyotta mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Toz taşımının deprem bölgesindeki illerimizde, cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenmekte olup, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'da yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Toz taşımının sebep olacağı toz fırtınası, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074708/meteorolojiden-deprem-bolgesindeki-illere-saganak-yagis-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.