Trafik cezası olanlar dikkat

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek.
Onur Çetinkaya
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 10:23
Trafik cezası olanlar dikkat

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi  TBMM'de kabul edildi.

Yasa kapsamında, vergi borçları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol geçiş cezaları, belediyelere olan borçlar, öğrenci kredileri başta olmak üzere kamuma olan borçlar yapılandırılacak. Yapılandırma kapsamına 31 Aralık 2022 öncesine ait borçlar dahil olacak. 

2 bin lira altı silinecek

Yapılandırma sonrası borçlar 48 taksitte ödenebilecek. Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek. 

Yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak. Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek. 

10 bin ehliyet iade edilecek

Alkollü ve uyuşturucuyla araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet vermek dışında sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına istinaden verilen ceza puanları silinecek. 

Geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak. Işık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri geri iade edilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074743/trafik-cezasi-olanlar-dikkat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.