ABB öğrenciler için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ortaokul ve lise öğrencilerine 50 binişlik abonman desteği vereceğini açıkladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş "Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için tüm çabamız." dedi.
Ankara Masası
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 11:17
ABB öğrenciler için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor

Sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarının servis ücretlerini karşılayan  Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yeni bir uygulamaya hayata geçiriyor.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına ABB, ailesi sosyal yardım alan ortaokul ve liseye giden 42 bin öğrencinin abonman ücretlerini karşılamaya başladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, uygulamayı başlattıklarını sosyal medyadan duyururken “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için tüm çabamız. Sosyal yardım alan ailelerimizin ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören çocuklarına 50 binişlik abonman desteğine başladık." ifadelerini kullandı.

ABB daha önce de başkentli öğrenciler için indirimli sudan otobüslerde abonman hizmetine, çalışma istasyonlarından kütüphanelere, çamaşır yıkama merkezlerinden geçici barınma merkezlerine kadar pek çok projeyi hayata geçirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074750/abb-ogrenciler-icin-yeni-bir-uygulamayi-hayata-geciriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.