Millet İttifakı deprem bölgesinde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 14:04
Millet İttifakı deprem bölgesinde

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını belirlemelerinin ardından ilk olarak deprem bölgesine ziyarette bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay'da depremzedelerin sorunlarını dinledi.

"Deprem sonrası yaşananlar beceriksizliğin ürünü"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamalarda iktidarı eleştirdi. Akşener, depremin yaşandığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet partileri toplaması gerektiğini savundu, "Liyakatsizlik deprem sonucunu etkiledi" dedi.

Akşener sözlerine,  "Afet Allah'tan gelmedir; doğru. Ama tedbirini alma görevi iktidardadır. Deprem sonrasında yaşananlar, beceriksizlik ürünü olarak ortaya çıktı. Yine tedbir alınmazsa beka sorunu tavan yapar." şeklinde devam etti.

"Afetin yaratacağı tahribat milletçe bize diz çöktürebilir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  olası bir depremin yaratacağı yıkıma dikkat çekti.

İmamoğlu, "En çok konuşulan konu 'Aman başkanım İstanbul deprem meselesi milli egemenlik sorunumuz demiştiniz. Biz sağlıklı biçimde süreci hazırlamazsak depremin İstanbul'da afetin yaratacağı tahribat milletçe bize diz çöktürebilir. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren deprem konusunda hassasiyet göstererek hazırlık yapmaya devam ettik. Bu yaşadığımız depremlerin öncesinde Aralık-Ocak ayında dahi İBB'ye kentsel dönüşümü hızlandırmak adına önerilerimiz vardı. Bir tanesi de o zaman reddedildi. Bir kez daha görüşülmek üzere süreci takip ediyoruz. Seferberlik planı açıkladık. Eylem planımızı sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074769/millet-ittifaki-deprem-bolgesinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.