Mustafa Destici'den Devlet Bahçeli'ye teşekkür

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi partilere verilen hazine yardımının deprem bölgesine aktarılması teklifine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Destici, aynı hassasiyetin diğer partiler tarafından gösterilmesini beklediklerini ifade etti.
Ankara Masası
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 15:54
Mustafa Destici'den Devlet Bahçeli'ye teşekkür

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin dün katıldığı yayında seçim döneminde siyasi partilere verilecek hazine yardımlarının deprem bölgesindeki illere aktarılması teklifine bugün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den destek geldi.

Bahçeli, partisinin MYK, MDK üyeleri ve milletvekilleriyle genel merkezde yaptığı toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında "Son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan, genel barajı aşmış bulunan siyasi partilere her yıl Hazine'den ödenmek üzere ödenek belirlenmektedir. Bu ödenek Hazine yardımı yapılacak partiler arasında YSK tarafından ilan edilen geçerli oy sayılarıyla orantılı olarak ödenmektedir. Milletvekili genel seçimlerinde toplam geçerli oyların yüzde 3'ünden fazla olanlara da Hazine yardımı söz konusudur. Geldiğimiz bu aşamada bizim teklifimiz, 14 Mayıs seçimleri için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin 11 ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması düşünülmelidir. MHP gönüllüdür ve Hazine yardımı alan diğer partilerden aynı hassasiyeti ümit etmektedir. Biz bu yardımdan vazgeçmeye varız. " ifadelerini kullandı.

Destici'den teşekkür

Bahçeli'nin sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Mustafa Destici "Milli vicdanın ve milli şuurun nabzının bu hususta da ortak attığı duygusunu yaşatan, Sn.Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey'e teşekkür eder, aynı hassasiyeti hazine-seçim yardımı alan diğer siyasi partilerden de bekleriz." ifadelerini kullandı.

Destici, iki seçimde 5 partiye hazineden 10 milyar lira aktarılacağını, bununla 20 bin ev yapılacağını belirterek, paraların deprem bölgesine aktarılmasını teklif etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074782/mustafa-desticiden-devlet-bahceliye-tesekkur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.