Destici: Düşmanlarla mücadelemiz devam ediyor

İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü sebebiyle açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bugün de devlet ve millet olarak, bağımsızlığımızı menfaatlerine aykırı gören, ülkemizi parçalamak isteyen düşmanlarla mücadelemiz devam ediyor.” dedi.
Mevlüt Peker
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 18:46
Destici: Düşmanlarla mücadelemiz devam ediyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet’in 100. yılında da ülkeyi parçalamak isteyen düşmanlarla mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Yurdumuz, bayrağımız, milletimiz, devletimiz, ebediyen, izmihlal nedir bilmeyecek. İstiklal Marşı’yla kurulan devletimizin evlatları, yaşadıkları sürece, yurdumuza alçakları uğratmamak için canlarını feda etmekte tereddüt etmeyecekler” dedi.

BBP Lideri Destici, İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Anayasanın ilk 4 maddesinde belirtilen, devletle ilgili genel esasların içerisinde, “milli marşımızın İstiklal Marşı” olduğu hükmünün de yer aldığını belirten BBP Genel Başkanı Destici, mesajında şunları kaydetti:

“Bir sayfalık bir metnin, bir şiirin, bir millet için neden bu ölçüde önemli olduğu, Türk Milleti’nin tarih yolculuğuna, Kurtuluş Savaşı’mızın nasıl kazanıldığına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi şartlarda kurulduğuna yabancı olanlar tarafından anlaşılamayabilir. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’mızın devam ettiği 1921 yılı şartlarında yazıldı. 1. Dünya Savaşı’ndan mağlup olarak çıkmıştık. Ülkemiz işgal edilmişti. Ordumuz yoktu, silahımız yoktu, paramız yoktu, erzağımız, mühimmatımız yoktu. İstiklal Marşı, zaferle neticelendirdiğimiz var olma kavgamızın hem mücadele ruhu hem de zafer destanı oldu. İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 102. yılını kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bugün de devlet ve millet olarak, bağımsızlığımızı menfaatlerine aykırı gören, ülkemizi parçalamak isteyen düşmanlarla mücadelemiz devam ediyor. Tarihimizin en büyük felaketini yaşadığımız günlerde, karşı karşıya olduğumuz zorlukları, birbirimize ve değerlerimize tutunarak aşacak ve yine galip geleceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, şahadetleri dinin temeli olan ezanların, ebediyen yurdumuzun üzerinde inlemesinin teminatı olarak, sonsuza dek var olacak. Türkiye Cumhuriyeti, yurdumun üstünde tüten en son ocak var olana kadar yaşamaya devam edecek. Yurdumuz, bayrağımız, milletimiz, devletimiz, ebediyen, izmihlal nedir bilmeyecek. İstiklal Marşı’yla kurulan devletimizin evlatları, yaşadıkları sürece, yurdumuza alçakları uğratmamak için canlarını feda etmekte tereddüt etmeyecekler.

Mehmet Akif, İstiklal Marşı’mızı Safahat’ına koymamıştır. Çünkü ona göre İstiklal Marşı artık Akif’in değil Türk Milleti’nindir. Biz de Mehmet Akif’i, diğer edebi şahsiyetlerin yanına koymayız. Çünkü İstiklal Marşı’yla birlikte Mehmet Akif, Türk Milleti’nindir, Türk Milleti’nin şairidir. Bu vesileyle yeniden, milletimizin mümtaz, vakur, mütevazı, cesur, ahlak abidesi evladı Mehmet Akif Ersoy’la birlikte, Kurtuluş Savaşı’mızı kazanan, Cumhuriyet’imizi kuran şehitlerimizi, gazilerimizi sevgiyle, saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074793/destici-dusmanlarla-mucadelemiz-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.