Kamuya olan borçların yapılandırması Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan, milyonlarca vatandaşın beklediği borç yapılandırma paketiyle vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, trafik cezaları, askerlik, otoyol cezaları ve belediyelere olan tüm borçlar 48 saatte ödenebilecek.
Büşra Bayrak
|
12 Mart 2023, Pazar - 07:54
Kamuya olan borçların yapılandırması Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte detaylar...

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan ve  milyonlarca vatandaşın beklediği yapılandırma paketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yapılandırma paketine dair en çok merak edilenler şöyle;

Yapılandırma başvuru tarihi ne zaman?

Paketle birlikte 31 Aralık 2022 öncesine ait borçlar 48 taksitte ödenebilecek. Yapılandırma için başvurular 31 Mayıs'ta, ilk taksitlerin ödemesi ise 30 Haziran'da başlayacak.

Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, yurt içi-üfe tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek.

Kamu borçları silinecek mi? Vergi affı olacak mı?

Yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak.

Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek. Sürücülerin alkol, uyuşturucu, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları silinecek. Geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak.

Depremzede esnafa destek geliyor

Depremzedelere yönelik yeni düzenlemeler de getirildi. Bölgede Temmuz ayı sonuna kadar veraset ve intikal vergisi alınmayacak.

Esnafın tescil, tadil, sicil işlemlerinden Ağustos ayına kadar harç talep edilmeyecek. Çalışanlarına maddi yardımda bulunan işverenler, 50 bin liraya kadar olan kısım için gelir vergisinden muaf tutulacak.

Depremzedelerin kullanılmayacak durumdaki ev ve araçlarının üzerindeki hacizler kaldırılacak.

Düzenlemeyle, kurumlar vergisi mükelleflerine daha önce sağlanmış indirim ve istisna tutarları üzerinden bir defaya mahsus yüzde 10 ek vergi getirilecek. Deprem bölgesindeki mükellefler ise ek vergiden muaf tutulacak.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074819/kamuya-olan-borclarin-yapilandirmasi-resmi-gazetede-yayimlandi-iste-detaylar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.