Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Eğer sıkıntıya düştüyseniz bize düşen helallik istemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da afetzedelerden 'helallik' istedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Buraya gelmediğimi iddia etti. Daha ilk gün her türlü gayreti, gösterdik. Eğer sıkıntıya düştüyseniz bize düşen helallik istemektir." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
12 Mart 2023, Pazar - 17:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Eğer sıkıntıya düştüyseniz bize düşen helallik istemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinde ağır yıkımın yaşandığı Hatay'da halka seslendi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sabah yalan akşam yalan. Buraya gelmediğimizi iddia etti. Böyle bir iftira olur mu?" şeklinde konuştu.

Hataylılardan helallik istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Adıyaman ziyaretindeki gibi 'helallik' istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Daha ilk gün her türlü gayreti, gösterdik. Eğer sıkıntıya düştüyseniz bize düşen helallik istemektir." ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin son asırda meydana gelen en büyük felaket olarak tarihe geçtiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

“Devlet ve millet tek yürek olarak deprem bölgesine sel olup aktık”     

“  Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem günü ve takip eden günlerde ağır kış şartları hakimdi. Devlet olarak tüm gücümüzle bir an önce depremzede vatandaşlarımızın yardımın koştuk. Arama kurtarma ekiplerini seferber ettik. Devlet ve millet hep beraber tek yürek tek bilek olarak deprem bölgesine sel olup aktık.”     

“Hatay Havalimanı'nı 1 haftada işler hale getirdik”

“Depremde zarar gören Hatay Havalimanı'nı 1 haftada işler hale getirerek çalışmaların hızlandırılmasını sağladık. Ana muhalefet havalimanını biz onardık yalanını söylüyor. Oranın hafriyatını biz taşıdık yalanını ortaya çıkardı.

Uluslararası çağrıya cevap veren 100 ülkeden 90'ı çok faydalı çalışmalar yürüttü. Yurt içi ve yurt dışındaki bütün gönül dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

“Hatay'ı asla yalnız bırakamayacağız”

2 kez Hatay'a geldik. Bugün 3. kez Hatay'a gelmiş oluyorum. Geçen sefer olduğu gibi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yle birlikte bu ziyaretleri yaptık, Hatay'ı asla yalnız bırakamayacağız.

Başta Hüseyin Yayman kardeşim acılarını yüreklerine gömüp canla başla çalıştılar. Biz de önümüzdeki dönemde her seferde yapılan çalışmaları bizzat denetleyeceğiz. Başbakanlığımdan bugüne alt yapı ve üst yapı yatırımlarımızdaki emeğimizi Hataylı kardeşlerim çok iyi bilir.”

“183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz”

Depremin ilk günlerindeki önceliğimiz olan arama kurtarama çalışmalarının bitmesiyle enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Yeni konutların inşası için gerekli hazırlıkları da süratle yürütüyoruz. Mevcut duruma göre 183 bin ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz.

Kimi aksaklıkların yaşanmaması mümkün değildir. Böyle bir felakette akşam yalan sabah yalan...

“Biz can derdindeyiz o ise yalan derdinde”

Ana muhalefet başkanı... biz can derdindeyiz o ise yalan derdinde. Böyle büyük bir felaketi yaşıyoruz fakat böyle bir iftira içine girilir mi? Buraya gelmediğimi iddia etti. Daha ilk gün her türlü gayreti, gösterdik. Eğer sıkıntıya düştüyseniz bize düşen helallik istemektir.

Tek bir vatandaşımın bile yaşadığı şehrini terk etmesine gönlümüz razı değil. Neyi başaracaksak burada başaracağız. Beraber yeni bir geleceği inşa edeceğiz. Şehrinize ve hayatınıza sahip çıkmanızı istiyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074872/cumhurbaskani-erdogan-eger-sikintiya-dustuyseniz-bize-dusen-helallik-istemektir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.