Ahmet Davutoğlu: "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a itiraz oldu"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'yla ilgili teklifin masada itiraz neden olduğunu söyledi. Davutoğlu "Belediye başkanları eğer istifa ederse bu sefer belediyeleri AK Parti’ye vermiş olacaksınız. Masadaki itirazlardan biri de buydu." dedi.
Ankara Masası
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 09:32
Ahmet Davutoğlu: "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a itiraz oldu"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altılı masadaki aday krizinin ardından masaya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili sunulan formüle ilişkin konuştu.

Davutoğlu, iki belediye başkanının genel başkanlarla aynı statüde olmasına masadan itirazlar geldiğini söyledi.

Belediye başkanlarının itiraz etmesi halinde cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini ifade eden Davutoğlu " Buna Serap Yazıcı Hoca da baktı. Belediye başkanları eğer istifa ederse bu sefer belediyeleri AK Parti’ye vermiş olacaksınız. Masadaki itirazlardan biri de buydu." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, sorunun nasıl aşılacağına ilişkin ise "Çünkü diyoruz ki o gün geldiğinde ya anayasal bir düzenleme yaparız ya da cumhurbaşkanı uygun bir zamanda bu atamayı yapar. Kimse heveslenmesin, belediyeler bize kalacak" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074917/ahmet-davutoglu-ekrem-imamoglu-ve-mansur-yavasa-itiraz-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.