CHP'li Gürsel Erol: "Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'nin, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun lehine adaylıktan çekilmesini beklediğini söyledi.
Ankara Masası
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 13:18
CHP'li Gürsel Erol: "Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmeli"

Halk TV'den İsmail Küçükaya'nın konuğu olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, daha önce CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

" Muharrem İnce'nin de sağduyusuna güveniyoruz"

''Muharrem Bey partinin mutfağından yetişmiş, her türlü görev almış birisi. Gençlik kolu başkanlığı, belediye meclis üyeliği, milletvekilliği, grup başkanvekilliği, en son cumhurbaşkanı adaylığı..." diye konuşan Erol, "Her siyasetçinin kendine göre bir siyaset tarzı olabilir ama Muharrem Bey'in 70 yıllık CHP tarihinde bugüne kadar en yakın iktidar olma sürecinde bu harekete bir olumsuzlukla karşılık vereceğine ihtimal vermiyorum. En büyük güvencemiz genel başkanımızın devlet adamlığı kimliği. Muharrem İnce'nin de sağduyusuna güveniyoruz" dedi.

" Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmesini bekliyoruz"

Erol, Muharrem İnce'yle bir görüşme gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız bir görüşme yapacaklardır. Muharrem Bey'in de bu sürece dahil olacağı kanaatindeyim. Muharrem Bey'in bu sürecin dışında kalacağına ve aleyhine çalışacağına geçmişte almış olduğu CHP kültürü açısından asla ihtimal vermiyorum. AK Parti'nin kimlerle ittifak yapacağına dair son gelişmeleri takip ediyoruz. Hiç kimsenin bir araya gelme ihtimali vermediği partiler bir araya geliyor. Biz kendi içimizde yetişen değerimizle neden bir araya gelmeyelim? Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilmesini bekliyoruz. Akıllı ve mantıklı bir adamdır. Yuvasına geri döner diye bekliyorum ve dönmelidir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074965/chpli-gursel-erol-muharrem-ince-kilicdaroglu-lehine-adayliktan-cekilmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.