Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mustafa Destici bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti. Destici, Cumhur İttifakı'nın bir bütün olarak yolu devam ettiğini belirtirken "BBP 81 ilin tamamında kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime katılacaktır" dedi.
Ankara Masası
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 15:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mustafa Destici bir araya geldi

AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici arasında bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. 

"Cumhur İttifakı bir ve bütün olarak yoluna devam etmektedir."

Görüşmenin ardından açıklama yapan BBP lideri Destici, "Cumhur İttifakımız devletin bekasını ülkenin bütünlüğünü önceleyerek yoluna devam ediyor. BBP olarak, 2017 referandumu, 2018'de Cumhur İttifakı kurulunca, ittifakla birlikte hareket ettik. Bugünlere geldik. Cumhur İttifakı'yla eksik bulduğumuz noktaları dile getirdik, taleplerin takipçisi olduk. Cumhur İttifakı bir ve bütün olarak yoluna devam etmektedir.

" Prensip olarak, konuştuk, anlaştık"

Önümüzde 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı bileşeni olarak, kararlı bir şekilde devam ediyoruz. BBP'nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye'nin geleceği, milletin geleceği, ülkenin bütünlüğü açısından kıymetli buluyoruz. Prensip olarak, konuştuk, anlaştık önümüzdeki seçimlerde güçlü kuvvetli ihtimal ki, BBP 81 ilin tamamında kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime katılacaktır."

Destici, partisinin oy potansiyelini bu seçimde ortaya koyacağını belirterek "Bütün değerlendirmeleri yaptık. BBP'nin hem oy potansiyelini sandığa taşıması hem de 30 yıllık tecrübeli kadrolara sahibiz. Barajsız bir seçime giriyoruz, BBP anketlerde potansiyel açısından 5'inci büyük partisi. Yüzde 30'un üzerinde oy alma potansiyeline sahip. Potansiyelimizin önemli bir kısmını alacağımızı, yüksek sayıda vekille temsil ve kurumsallaşması açısından önemli sonuç olacağına inanıyorum." dedi.

"Olumlu gittiğini biliyoruz"

Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-Par'la yapılan ittifak görüşmelerine ilişkin ise Destici "Görüşmeler devam ediyor. Olumlu gittiğini biliyoruz. Bu görüşmeleri AK Parti heyeti gerçekleştiriyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074991/cumhurbaskani-erdogan-ile-mustafa-destici-bir-araya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.