Kürşad Zorlu: "Artık yepyeni bir 6'lı masa var"

Cumhur İttifakı'nın genişleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kürşad Zorlu, "Biz artık Millet İttifakıyız, adımızda son bildiri ile buna dönüştü. Şu anda kanaatim odur ki 6'lı Masa Cumhur İttifakı olmuştur. Çünkü onların da diğer partiler ile sayılarını topladığımızda kamuoyuna yansıyan artık yepyeni bir 6'lı masa var" dedi.
Ecem Çetin
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 19:29
Kürşad Zorlu: "Artık yepyeni bir 6'lı masa var"

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Deprem bölgesinde gerekli önlemlerin alınmaması durumunda tarım ve hayvancılık alanında özellikle yaz aylarında üretim sıkıntısı yaşanabileceğine dikkat çeken Zorlu, "Bu zaten derinleşen ekonomik sorunlarla beraber daha da yüklenmiş sorunlarla baş başa bırakacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti olarak 14 Mayıs'tan sonra hayata geçirmek istedikleri çalışmaları paylaşan Zorlu, “Çiftçilerin var olan borçları ve varsa icra takipleri en az 2 yıl süreyle 1 yılı faizsiz olarak ötelenmelidir. BAĞ-KUR- SSK Primleri ve ödemeleri 3 yıl süreyle ötelenmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Telef olmuş hayvanların tazmini, sakat-yaralı olanların kesime gönderilmesi, sağlam olanların ise toplu ya da bölümler halinde geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması gereklidir.” diyen Zorlu, “Geçtiğimiz günlerde bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı. Orada esas alınan madde, telef olan hayvanların yerine yenilerinin gönderileceği. Oysa barınma alanları yok. Öncelikle tazmin edilip bu barınma alanlarının oluşturulması gerekiyor. En önemlisi de bunun karşılanacağı bütçe, 2023 bütçesinin tarımsal destekleme ödeneğinden alınacakmış. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası'nın topladığı bağış 12 milyar gibi önemli bir paraydı. Neden buradan karşılamıyorsunuz? Neden bunu diğer 70 ilimizin tarımsal destekleme bütçesinden aktarıyorsunuz. Bunların düzeltilmesi gerekiyor.” dedi.

Deprem bölgesinde tarımsal üretimin devam etmesi için iş gücü gerektiğine işaret eden Zorlu, “Özellikle depremden zarar gören Şanlıurfa'nın dikkatle irdelenmesini ve geçici işçiler konusunda taleplerin oradan yönlendirilmesinin iki kat fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Deprem bölgesinde yabacılara yönelik toprak ve mülk satışının yasaklanması için TBMM’de verdikleri tekliflerin reddedildiğini de hatırlatan Zorlu, “Bunun sonuçlarını hep birlikte takip etmeliyiz. Tarım arazilerinin yabancı ülke vatandaşlarına satılmasının önlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Deprem ardından bulundukları bölgeleri terk etmeyen hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Zorlu, depremde 94'ü doktor 448 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, 528 sağlık çalışanının ise yaralandığını söyledi.

"Siyasi iktidarın 'giderlerse gitsinler' söylemi ile daha da derinleştirdiği bir netice ile karşı karşıyayız" diyen Zorlu, Türk Tabipleri Birliği’nin belirttiği rakamlara göre 2022 Ocak ayından 2023 Şubat ayına kadar olan dönemde 2.936 hekimin yurt dışına gitmek için iyi hâl belgesi talep ettiğini aktardı.

Bunun kabul edilecek bir tablo olmadığını ifade eden Zorlu, “Biz İYİ Parti olarak buradan söz veriyoruz; hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu kutuplaştırıcı iklimin arasında işinizi yapamaz hale geldiğinizi biliyoruz. Mesleğinizin saygınlığını hedef alan girişimlere kesinlikle izin vermeyeceğiz” diye ekledi. 

Aday adaylığı başvuru  15-22 Mart tarihleri arasında başlıyor 

Milletvekili aday adaylığı başvuru ve adaylık belirleme süreciyle ilgili Genel İdare Kurulu toplantısında alınan kararları açıklayan Zorlu, erkeklerden 30 bin TL, kadınlardan ve gençlerden 15 bin TL ücret alınacağını, engelli vatandaşlardan ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

Başvuruların 15-22 Mart tarihleri arasında yapılacağını ekleyen Zorlu, “Genel İdare Kurulumuz adayların belirlenmesi konusunda hangi yöntemin uygulanacağına dair Sayın Genel Başkanımıza tam yetki vermiştir. Sayın Genel Başkanımızın özellikle büyük şehirlerde üye tabanlı bir yoklama arzusu ve iradesi öteden beri mevcuttur. Bunun üzerinde bir çalışma yürütülecek. Nihai kararımız da önümüzdeki günlerde paylaşılacak.” diye ekledi.

Zorlu basın toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Anayasa'daki vatandaşlık tanımı dahil olmak üzere değiştirilmesine yönelik pek çok vaatleri söz konusu"

Zorlu, Ankara Masası'nın "HÜDAPAR Cumhur İttifakına desteğini açıkladı. Cumhur İttifakı içerisinde bu gelişmenin ardından doku uyuşmazlığı olur mu?" Sorusuna şu cevabı verdi: 

"Milletiyle bütün gerçekleri olabildiğine paylaşan, milletine yüreğini açmış bir genel başkanla ilerleyen bir siyasi partiyiz. Bizim ilkelerimiz en başından beri belli. Bu çerçevede iş birliği süreçlerini nasıl ilerleteceğimize yönelik görüşlerimiz paylaştık. Bahsettiğiniz partinin görüşlerini biz de biliyoruz. Parti programlarında Anayasa'daki vatandaşlık tanımı dahil olmak üzere değiştirilmesine yönelik pek çok vaatleri söz konusu. Bu sorunun muhatabı İYİ Parti değil, bu karara ortak olan Cumhur İttifakı'nın paydaşlarıdır. Onlardan da bu görüşün alınması gerektiği kanaatindeyim." dedi.

"Cumhur İttifakı tarafında artık yeni ve yepyeni bir altılı masa var"

Ankara Masası'nın "Cumhur İttifakı’nın hızlı bir genişleme sürecine girdiğini görüyoruz. bu seçim sonuçlarını etkiler mi ?" bu sorusuna ise, "Cumhur İttifakı'ndan gelen eleştiriler şöyleydi; 'Çok seslilik, nasıl yönetecekler ülkeyi?' Koalisyonları çağrıştıran bir takım iddialar söz konusuydu. Kaldı ki biz bu çoğulculuğun, çeşitliliğin, güç birliğinin ülkemize iyi geleceğine inanıyoruz ancak biz artık Millet İttifakıyız, adımızda son bildiri ile buna dönüştü. Şu anda kanaatim odur ki 6'lı Masa Cumhur İttifakı olmuştur. Çünkü onların da diğer partiler ile sayılarını topladığımızda kamuoyuna yansıyan artık yepyeni bir 6'lı Masa var "yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075046/kursad-zorlu-artik-yepyeni-bir-6li-masa-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.