Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması’nı 60 gün uzattı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’nın 60 gün daha uzatılması teklifini kabul ettiğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 20:19
Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması’nı 60 gün uzattı

İsviçre’nin Cenevre şehrinde BM (Birleşmiş Milletler) ve Rusya arasında Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması ile ilgili görüşme gerçekleştirildi. Görüşmeye Birleşmiş Milletler’i temsilen BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ve UNCTAD (Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı) Genel Sekreteri Rebecca Greenspan, Rusya’yı temsilen ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin katıldı.

Gerçekleşen ilk tur görüşmeler sonrası Rusya basınını bilgilendiren Sergey Verşinin, "Rusya Dışişleri Bakanlığı olarak az önce UNCTAD (Ticaret ve Kalkınma Konferansı) Genel Sekreteri Rebeca Grynspan ile BM Acil Yardım Koordinatörü ve BM Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths başkanlığındaki Birleşmiş Milletler heyeti ile istişarelerin yeni turunu yaptık" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in 18 Mart'ta sona erecek anlaşmanın 60 gün daha uzatılması önerisine evet dediklerini kaydeden Sergey Verşinin, Rusya’nın 18 Mart’ta 2’nci dönem sona erdikten sonra söz konusu anlaşmanın bir kez daha uzatılmasına itiraz etmediğini ancak sadece 60 gün süreyle uzatılması kararı aldıklarını ifade etti.

Sergey Verşinin, Rusya'ya uygulanan ambargolar sebebiyle anlaşmanın tek taraflı işlediği vurgusunda bulunarak, “Yaptırımların hafifletilmesi de anlaşmanın tamamıyla uygulanması konusunda yeterli değil” dedi.

Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle küresel gıda krizinin önüne geçmek amacıyla Türkiye'nin girişimleriyle Türkiye, BM (Birleşmiş Milletler), Rusya ve Ukrayna arasında Temmuz 2022’de İstanbul’da imza altına alınan Tahıl Koridoru Anlaşması 3’üncü defa uzatılmış olacak. Tahıl Koridoru Anlaşması en son Kasım 2022’de 120 gün süre ile uzatılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075052/rusya-tahil-koridoru-anlasmasini-60-gun-uzatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.