Faik Öztrak: ''Kişi kendinden bilir işi''

Cumhur İttifakı’nın genişleme sürecinin seçim sonuçlarını etkileyip etkilemeyeceği ve AK Parti’nin aday adaylarına ‘başka partiye geçmeyeceği’ maddesiyle bir taahhütname imzalattığı iddialarına ilişkin Faik Öztrak, "Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. AK Parti'nin milletvekili transferi konusunda sicili herkesin malumudur." dedi.
Ecem Çetin
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 20:46
Faik Öztrak: ''Kişi kendinden bilir işi''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. 

Öztrak, "Kahramanmaraş depremlerinde, 48 bin 448 yurttaşımızı kaybettik. Cenazelerimizi kefensiz, kırklı, ellili sıralarla, toplu mezarlara, yan yana gömdük. Kaybettiklerimize, üçünde, yedisinde mevlit bile okutamadık. Binlerce anne, baba, evlat, kardeş, eş… Toprakla buluştu. Artık ne diyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi bilemez hale geldik. “Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkasının acısını duyabiliyorsan, insansın.” Başkasının acısını duymayıp, acı duyanlara, hakaret ediyorsan, tehdit ediyorsan, küfür ediyorsan, Sarayın kibirlisi Erdoğan’sın…" ifadelerini kullandı. 

"Yetkilerini kullanmayı, bir türlü beceremiyor"

Bu ülkede afet denildiğinde akla gelen iki kurum olduğunu söyleyen Faik Öztrak, "Biri Türk Silahlı Kuvvetleri, diğeri ise Kızılay… Bu ucube rejimde diğer tüm kurumlar gibi, bu ikisi de, Erdoğan’a bağlı… İşine geldiği zaman Erdoğan, “Ordunun Başkomutanı benim”, “Kızılay, benim himayemde” diyerek, böbürleniyor. Ama ne zaman ihtiyaç olsa, hudutsuz yetkilerini kullanmayı, bir türlü beceremiyor. Milletimiz enkazın altında, 48 saat boyunca, “Sesimi duyan var mı?” diye bağırarak, soğukta can çekişirken, Mehmetçiğimizi enkazın başına zamanında göndermedi.  Enkazdan kurtulanlar, “Kızılay nerede?” diye feryat ederken, Kızılay çadır kurmak yerine, çadır sattı. Bu kurumların sorumlusu Erdoğan, ne yaptı? Vatandaşlarımıza “Be ahlaksız, be namussuz, be adi…” diyerek, küfür etti." dedi. 

"Sayın Erdoğan’a soruyoruz; istifa edebilecek misiniz?"

"Biz buradan Sayın Erdoğan’a soruyoruz; istifa edebilecek misiniz? Bilin ki, istifa etmeden helallik istenmez." diyen Faik Öztrak, "Milletimiz, haksızlık edenden, yaptığı haksızlığın hesabını sandıkta mutlaka soracaktır." şeklinde konuştu. 

" O koltuklar ağlama değil, çare bulma makamıdır"

CHP Sözcüsü Öztrak, şunları söyledi: 

"Bizim belediyelerimiz bölgede sadece, çadır dağıtmıyor. Aş, ekmek, çorba dağıtmıyor. Aynı zamanda, bölgede üretimi ayağa kaldırabilecek, projelere de imza atıyor. Saray’ın İçişleri Bakanı ise depremin üstünden geçen haftalara rağmen daha geçen gün çıkmış, “Kahvaltı veremediğimiz yerler var, hayırsever vatandaşlarımızdan kahvaltılık ürün, çay ve şeker istiyoruz” diye, ağlıyor. “Terlik, eşofman, iç çamaşırı da yok” diye, vatandaşlarımızdan talepte bulunuyor. O koltuklar ağlama değil, çare bulma makamıdır. Ağlamayı bırakacaksınız işinizi yapacaksınız. Yapamıyorsanız da o koltukları terk edeceksiniz. Ama bunlar hem işlerini doğru dürüst yapamıyor. Hem de iş yapana, kara çalmaya kalkıyorlar. AK Partinin Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki hiç utanmadan, sıkılmadan, yara sarmak için yaptığımız bu ziyaretlere, “Turistik gezi” diyor. Ne diyelim, kişi kendinden bilir işi… Bunların gözleri var, görmez. Kulakları var, duymaz. Çünkü kalpleri millete karşı mühürlü. İnşallah iki ay sonra iş başı yaptığımızda, hızla bölgeyi ayağa kaldıracağız."

" Ama şimdi paçaları tutuştu. HÜDAPAR’ı da, koalisyonlarına alacaklarmış"

"Biz hep söylüyoruz. Umutsuzluğa yer yok. Ölümden başka her şeye çare var. Ve demokrasilerde çare tükenmez. Sandık 14 Mayıs’ta, milletimizin önüne geliyor. Artık Cumhur İttifakı’nda, kimler kimlerle beraber, milletimiz çok iyi görüyor… Yıllarca koalisyonlara etmedik laf bırakmadılar. Ama şimdi paçaları tutuştu. HÜDAPAR’ı da, koalisyonlarına alacaklarmış. Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında, gizli ayaklar da varmış… Teşbihte hata olmaz. Bunlar yakında, Bekârlığa Veda Partisini de, siyasi parti sanıp, masalarına ayak yapmaya kalkarlarsa, kimse şaşırmasın… Kimin kimle iş tutacağı, koalisyon yapacağı elbette bizi ilgilendirmez. Ama “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.” Diyarbakır Emniyet Müdürümüz, Ali Gaffar Okkan’ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş’i domuz bağıyla öldüren, Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım’ı, Gazeteci Halit Güngen’i infaz eden terör örgütünün, siyasi uzantılarıyla, kol kola girecek kadar, durumları çaresiz, vahim… Siyasetçi gömleğini akşam nerede çıkardıysa, sabah da aynı yerde giymelidir. Ama ahlak gömleğini çıkaran, üzerine başka hiç bir gömleği giyemez. Erdoğan’ı anladık. Peki, Bahçeli’ye ne demeli? Bahçeli bu saatten sonra, Şehit Ali Gaffar Okkan’ın adını, ağzına nasıl alabilecek? Sinan Ateş’in katillerine tek kelime edemediği gibi, Ali Gaffar Okkan’ın katillerine de mi sessiz kalacak? Şehit Polis Memurumuz Atilla Durmuş’un aziz hatırasından, hiç utanmayacak mı? Polis memuru Atilla Durmuş, rahmetli Sağlık Bakanı, MHP’li Osman Durmuş’un yeğeniydi. Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın da, koruma memuruydu. O gün Atilla Durmuş,  beş arkadaşıyla beraber şehit edildi. Şimdi Bahçeli bunu nasıl içine sindirecek? Allah aşkına, bu nasıl bir savrulmadır?"

Öztrak, basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"AK Parti'nin milletvekili transferi konusunda sicili herkesin malumudur"

Öztrak, Ankara Masası'nın "Efendim cumhur ittifakının da bir genişleme sürecine girdiğini görüyoruz. Bu seçim sonuçlarını etkiler mi? Bir de AK Parti aday adaylarına taahhütname imzalatacaklarını açıkladı. Bu taahhütnamede başka bir partiye geçmeyeceği maddesinin yazdığı haberleri çıktı. Bunları nasıl değerlendirirsiniz?" Sorusuna şu cevabı verdi: 

Ne yaparlarsa yapsınlar, ‘Yolcudur Abbas bağlan durmaz’. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. İkinci sorunuzla ilgili olarak da; kişi kendinden bilir işi. AK Parti'nin milletvekili transferi konusunda sicili herkesin malumudur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075055/faik-oztrak-kisi-kendinden-bilir-isi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.